פיתות תימניות במחבת



יום אחד הכל פתוח, יום אחר כך מאיימים בסגר קרב, 
יום אחד אתה באמצע השגרה יום אחר כך כבר בבידוד של שבועיים,
יום אחד כבר יש חצבים ולמחרת מתחיל גל חום מטורף.
יום אחד נגמר החופש הגדול, ויום למחרת הוא כבר מתחיל מחדש.
יום אחד בת אדם רוצה קצת ודאות, ואז היא מכינה פיתות תימניות
כי אז, בודאות (!) יצאו לה פיתות רכות ושמנמנות
והמטבח יתמלא בריח פיתה טריה שתופחת לה במחבת, צלוחית שמן זית וזעתר ריחני וסלט טרי בצד.
ואין יותר מושלם מזה.





את המתכון הזה קיבלתי מלילך, חברה יקרה
שכל מה שהיא עושה היא עושה עם המון לב ושמחה.
אני חושבת שהכנתי את המתכון הזה כבר עשרות פעמים,
והוא אף פעם לא איכזב.
ניסיתי גם להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא 80%
את הסוכר בסוכר חום
ואפילו להכין מעל הסאג' במדורה במקום במחבת.
וזה תמיד עובד, ממש כמו קסם.
הן תמיד יוצאות תפוחות, רכות, טעימות וריחניות.



 


פיתות תימניות במחבת
__________________________

8 פיתות גדולות

1 קילו קמח מלא 80%
(במקור קמח לבן, יוצא מצוין כך או כך- כאן בתמונה הן מקמח מלא)
3 כפות שמרים
3 כפות סוכר, חום או לבן
1 חבילה אבקת אפיה
1 כף מלח
3-4 כוסות מים מהברז


1. לערבב את כל החומרים ולהוסיף מים בהדרגה עד שהבצק רך.
2. ללוש היטב עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
3. לתת לבצק לנוח כעשרים דקות, ללוש שוב מעט, לתת לו שוב לנוח עשרים דקות ושוב ללוש ולהתפיח חזרה.
הבצק מתקבל רך ומבריק.

4. להניח מחבת טפלון על הגז ולחמם היטב 
(בשיטת לילך מטפטפים כמה טיפות מים פנימה ואם הן הופכות לכדוריות סימן שהמחבת מספיק חמה)
5. בידיים רטובות קורצים חתיכת בצק בגודל אגרוף ומשטחים כמה שאפשר בתוך המחבת.
6. מניחים מעל המחבת את גוף החימום של מחבת גריל (מחבת ייעודית לפיתות תימניות)
או אם אתם כמוני, והתיאשתם מהכוויות שמחבת הגריל גורמת, מחבת (חבוטה) נוספת כמכסה.



7. נותנים לפיתה להתבשל כשתי דקות וכשהחלק התחתון שלה מתחיל להיות בצבע חום, הופכים לעוד שתיים שלוש דקות השחמה של הצד השני. הפיתות מתקבלות תפוחות ושחומות.




מכינים סלט טרי, קערית עם שמן זית וזעתר ומתענגים.




תגובות

רשומות פופולריות