עוגת גבינה וקצפת עדינה ומהירה







נכון שכולם מדברים על טיגונים (גם אני, גם אני....). אבל מתחשק לי לחלוק איתכם דווקא עוגת גבינה, לא מתוקה מדי, קלה להכנה והכי חשוב- טעימה ויפיפיה. 
האפיה שלה קלה ולא דורשת אמצעים מיוחדים, הקצפות, המתנות, או אמבטיות מים חמים. הבסיס אפוי והחלק העליון הוא פשוט קצפת שמזולפת יפה. מעל הכל פיזרתי קליק, סתם לרושם. היא בחושה, נאפית תוך חצי שעה, ואת ציפוי הקצפת אפשר להוסיף אחר- כך, כשמתפנים לזה. 
היא אפילו מתאימה לפסח.
אז יאללה, קבלוה:





עוגת גבינה וקצפת עדינה ומהירה 
_______________________

לשכבה האפויה:

350 ג' גבינה לבנה
1 יוגורט טבעי קטן (150 ג') *ניתן להמיר בעוד גבינה לבנה, אני מעדיפה יוגורט כי הוא יותר קל
1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1/3 כוס סוכר
3 ביצים
כמה טיפות תמצית וניל
4 כפות קורנפלור

לשכבת הקצפת:

1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס חלב

לקישוט:

קליק שחור/ שחור- לבן


1. לערבב היטב יחד את כל החומרים, לשפוך לתבנית עגולה משומנת קלות, ולאפות בחום בינוני 20-30 דקות, עד שהעוגה יציבה. העוגה לא משחימה. כדאי להוציא מיד כשיציב אחרת היא עלולה להפוך לצמיגית.
2. לקרר היטב את העוגה, אפשר גם כמה שעות במקרר.
3. להקציף יחד את כל חומרי הציפוי לקצפת יציבה.
4. לזלף בעזרת צנתר משונן נשיקות בינוניות על פני כל העוגה. היכן שנותרו מרווחים לזלף נשיקות קטנות יותר, עם אותו צנתר. כך מתקבל המראה העשיר של הקצפת. ניתן בהחלט לדלג על השלב הזה ופשוט לשטח את הקצפת מעל העוגה המוכנה, אבל בינינו, המראה מאד שווה את המאמץ.
5. אם רוצים, מפזרים בעדינות עיגולי קליק מעל הקצפת.
6. מניחים במקרר להתייצבות סופית.




תגובות

רשומות פופולריות