עוגת שיש בחושה אספרסו ונוטלה



יום כיפור בפתח ועם כל התחושות של חרטה, חשבון נפש, רוממות היום, יש דבר אחד שאני ארגיש כל הצום- את המחסור בקפה. את החוסר ברעש הנעים הזה, של המכונה שממצה לי את התכולה של הקפסולה עם הריח שמתפשט במטבח.

אז הכנתי לי היום עוד קפה אחד אקסטרה, והכנסתי אותו לעוגת שיש, הוספתי נוטלה,
והרי לנו שילוב מנצח-
גם עוגה בחושה,
גם שוקולד,
וגם נוטלה.




הנה העוגה, פשוטה, טובה, ובזכות היוגורט נימוחה ורכה.

בדיוק מה שצריך בשביל לפתוח את הצום.


עוגת שיש בחושה אספרסו ונוטלה
_______________________

5 ביצים שלמות
1/4 1 כוס סוכר
2/3 כוס שמן
150 ג' (גביע קטן) יוגורט או שמנת חמוצה
1 אספרסו קצר, מוכן 
(שווה ערך ל- 1 כפית קפה מגורען מומסת ברבע כוס מים רותחים)
1/4 2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
2 כפות גדושות נוטלה


1. מקציפים את הביצים שלמות עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
2. מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה בזרזיף איטי.
3. מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את היוגורט והקפה בכמה פולסים.
4. מוסיפים קמח ואבקת אפיה תוך הקצפה איטית מאד עד שנטמעים בתערובת.
5. משמנים תבנית קוגלהוף (עם חור באמצע- זה הרבה יותר מרשים משני פסי אינגליש קייק חד פעמי), יוצקים 2/3 מהתערובת לתבנית, ואת השליש הנותר מערבבים עם הנוטלה ויוצקים מעל הבלילה הלבנה. 
6. אופים בחום בינוני כחמישים דקות, עד שהעוגה תופחת והחלק העליון שלה מתבקע מעט. קיסם צריך לצאת יבש.

תגובות

רשומות פופולריות