מלבי ביתי משובח
לפעמים קורה שמגלים פתאום שיש מאכל מסוים שכל הזמן יושב בתודעה, רואים אותו, שומעים עליו, אפילו (חושבים) שיודעים מה הטעם שלו, אבל כשחושבים עליו לעומק, או יותר מבייש- כשטועמים אותו-מגלים שזאת היתה בעצם הפעם הראשונה.
ככה בדיוק קרה לי עם המלבי-
איפה לא רואים אותו? בצידי הדרכים על שלטים קטנים ומאולתרים בכתב יד גברי שמובילים לקרוניות מאולתרות גם הן שמוכרות אותו תמיד, חוץ מבשעה שנקלעתם למקום. בתפריטי הקינוחים של כל שיפודיה מכובדת, בשווקים, ואפילו כמעדן במקררי החלב בסופר המקומי.
ופעם אחת, בהמלצה חמה ומעודדת של מוכר בחנות מעדנים נחשבת במיוחד, השתכנעתי לקנות שתי קופסאות. זה היה הדבר האמיתי, משמנת מתוקה וטעימה, עם פיסטוקים טריים מעל סירופ אדום ומתוק פחות מהצבע שלו.
אוי לבושה- סיימתי (לבד) הכל עוד באוטו. כשפניתי לשחזר את ההצלחה, גיליתי שזה מאד קל להכנה, ועוד משהו שגיליתי- שאף אחד מבני ביתי לא אוהב את זה. רווח כפול, לא?
מלבי ביתי
_______
1/2 ליטר חלב
1/2 חבילה שמנת מתוקה
1/2 2 כפות גדושות קורנפלור
1/2 1 כף סוכר
לתוספות:
תרכיז פטל ממותק
מי ורדים
פיסטוק טרי קלוף
קוקוס טחון טרי
1. שמים בסיר 400 מ"ל חלב ואת השמנת ומביאים לסף רתיחה.
2. בינתיים, מערבבים את הקורנפלור והסוכר עם 100 מ"ל החלב שנותרו, עד להמסה מוחלטת של הקורנפלור.
3. מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה שניה תוך ערבוב מתמיד על מנת שהקורנפלור לא ישקע.
4. מחלקים למנות בכלים קטנים או קופסאות פלסטיק קטנות ומחכים לקירור.
5. מכסים ומכניסים למקרר לחמש שעות לפחות.
להגשה:
קולים במחבת יבשה את הפיסטוקים קליה קלה, מוצאים לכלי וקולים באותו אופן את הקוקוס. (הקוקוס נשרף מהר מאד לכן יש לערבב כל הזמן ולהרחיק את המחבת מהלהבה במידת הצורך. זה לוקח מעט מאד זמן.
מעל המלבי הקר מזלפים תרכיז פטל מעורבב עם כמה טיפות מי ורדים, ומעל מפזרים פיסטוקים וקוקוס.
תגובות
הוסף רשומת תגובה