עוגיות שמרים וקינמון בהשראה שוודית



החורף הגיע, כך מספרים, ואיתו הצורך להכין דברים חמימים בריח קינמון. 
כל הפיד שלי באינסטגרם מלא בעוגיות השוודיות האלה, העשויות מבצק שמרים דק, במילוי סוכר וקינמון.
החלטתי להביא לכם את הגירסה הישראלית שלי.
הן קלות להכנה, פריכות ורכות במידה, ובעלות טעם קרמלי עדין ועשיר בו זמנית.

ויפות. כל כך יפות.

אז יאללה, תתחילו להכין ותראו איך כל השכנים באים לראות מאיפה ניחוחות הקינמון המתוקים האלו.

אני הכנתי אותן מקמח כוסמין אבל אפשר בהחלט להמיר לקמח לבן. 
(זה מה שכיף בקמח כוסמין, ממירים אחד לאחד מקמח לבן ופשוט מורידים קצת מכמות המים)


עוגיות שמרים קינמון
_______________

1/2 ק"ג קמח כוסמין 70% או לבן
1 כף שמרים
1/2 2 כפות סוכר
3/4 כפית מלח
1 חלמון
1/3 כוס שמן
1/2 כוס מים מהברז

למילוי:

1/2 1 כפית קינמון טחון
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)


1. מאחדים את כל חומרי הבצק לפי הסדר ולשים טוב טוב עד לאיחוד. אם אתם משתמשים בקמח לבן יתכן ותצטרכו יותר מים, בערך עוד כרבע כוס, אבל תוסיפו בהדרגה.

2. לשים את הבצק במשך כמה דקות טובות עד שהוא אלסטי ונעים. מניחים בקערה מכוסה לתפיחה של כשעה.

3. מחלקים את הבצק לשני חלקים.
על משטח עבודה מרדדים כל חלק למלבן דק.



4. מורחים חצי מכמות המילוי על המלבן, ומקפלים לשניים לאורך.



5. לאחר הקיפול מרדדים עוד קצת כדי להגדיל את המלבן ולהטמיע קצת את המילוי בבצק. השכבות לא ידבקו זו לזו וזה בסדר.

6. חותכים בעזרת גלגלת את המלבן לרוחבו לשלושה חלקים, ואותם מחלקים לרצועות לאורך.




7. לוקחים כל רצועה בנפרד ומפתלים אותה



8. את הרצועה המפותלת מלפפים סביב שתי אצבעות, ומכניסים את הקצה פנימה כדי שיווצר מעין קשר.
כל השלב הזה הוא די פריסטייל, אז אל דאגה אם יוצאים כמה חייזרים.




9. מניחים בתבנית ואופים בחום בינוני כרבע שעה עד שהמאפים שחומים.





בתאבון!






תגובות

רשומות פופולריות