פאי שוקולד וקצפת





טוב, ללא ספק זאת העוגה החלבית החדשה שלנו.
היא נוסתה בשבוע שעבר על קהל יעד ממוקד של עשרים וחמישה אנשים, שלא מפרגנים כשלא צריך, והוכתרה כמלכת האירוע.
יש בה כל מה שצריך בשביל סיפור טוב וקבלת שבת טעימה- בצק פריך וחמאתי, שכבת שוקולד פאדג'ית, וקצפת מתוקה.
מי צריך יותר מזה?

והאמת היא גם קלה ומהירה להכנה. אמנם יש בה שלוש שכבות, אבל לא מסובכות להכנה, וכל שכבה מכינים בזמן שהשכבה הקודמת מתקדמת.




פאי שוקולד וקצפת
_____________


לבצק הפריך:

150 ג' חמאה קרה
1 חלמון
1/3 כוס סוכר
1/2 1 כוסות קמח
קמצוץ מלח

לשכבת השוקולד:

300 ג' שוקולד מריר
25 ג' חמאה
125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי מיכל)
1/2 כוס סוכר
2 ביצים

לקצפת:

1 מיכל שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כף סוכר


1. במעבד מזון שמים יחד את החמאה חתוכה לקוביות ואת כל יתר הרכיבים, ומערבלים בפולסים בעזרת להב המתכת עד שמתקבל בצק. לא יותר.
2. משטחים את הבצק בתבנית פאי, גם על הדפנות. מחוררים את הבצק במזלג ואופים כעשר דקות בחום בינוני עד שהבצק מתחיל להתקשות קצת אך לא מזהיב.
3. בינתיים מכינים את השכבה השניה: ממיסים את השוקולד, החמאה הסוכר והשמנת. מערבבים היטב ומקררים מעט, ואז מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך בחישה מהירה.
4. מוציאים את התבנית עם הבצק מהתנור, שופכים את תערובת השוקולד מעליו ומחזירים לתנור לאפיה של עשר דקות נוספות, עד ששכבת השוקולד מתייצבת, ושולי בצק הפאי מזהיבים. נזהרים שלא לייבש.
5. מקררים היטב, ובינתיים מכינים קצפת: מקציפים יחד את כל הרכיבים עד לקבלת קצפת יציבה.
6. מזלפים או מורחים את הקצפת מעל שכבת השוקולד. 

שומרים בקירור.








תגובות

רשומות פופולריות