עוגיות שוקולד לפסח
מי שיודע, במקצועי אני מעצבת פנים. הרבה לקוחות קוראים לי בכל מיני מצבים שנראים אבודים. סלון לא שימושי, חלל בעייתי, תקציב שלא מתאים לשיפוץ...הם מגיעים לפגישה מיואשים ממש, אחרי ששקללו את כל הנתונים ושום דבר לא הסתדר. הם אפילו התייעצו עם אבא, שכנה ששיפצה לאחרונה ועם בן דוד מהנדס בנין. וכלום. נראה שאין שום פתרון למצב מלבד למכור הכל ולעבור לאוהל על אי בודד.
בתחילת הפגישה יש את השלב הזה שלכמה דקות גם אני נסחפת בקביעה שלהם, ובאמת שום דבר לא נראה אפשרי או ישים, ובכלל לא הגיוני. לכמה רגעים גם לי נראה שהחסרונות מתגברים, אבל זה רק ממריץ אותי לחשוב יותר חזק. אני מנסה חלופות שונות, ותמיד מסבירה מה המחיר ומה התועלת של כל אופציה, ואם גם זה עוד לא מושלם, אני ממשיכה לחשוב בקול יחד איתם, ולאט לאט (בדרך כלל מהר מהר) מגיע רגע הפיצוח. הרגע הזה בו הבנתי בדיוק מה צריך לעשות כדי להמנע מרוב הבעיות. הרגע הקטן הזה שהופך הכל מבעייתי וחסר מוצא לזורם ופתוח. הפתרון הזה שלא רק פותר את הבעיה הנקודתית, אלא ממש מביא איתו גם יתרונות נוספים.
בשבילי הרגעים האלה הם ממש התגלות, אני חוזרת הביתה מאושרת מהעבודה שלי, פניהם של הלקוחות נראים פתאום רגועים, ואולי אפילו כבר מאושרים ומצפים לשיפוץ או לבניה שעומדים לפניהם, והכיף גדול.
כך קרה גם עם העוגיות האלה.
פסח מביא איתו מגוון הגבלות, עד שלפעמים נראה שאין מנוס מלאכול מצה עם שוקולד או עוגיות קוקוס במשך כל החג.
אז אין קמח, זה די ברור.
מלבד החמץ יש גם בעיית קטניות,
מלבד הקטניות יש גם בעיית קמח מצה (בגלל שאנחנו רוצים לחדש את המצה בליל הסדר, אנחנו לא אוכלים לפניו מאפים שיש בהם קמח מצה)
חשוב שהעוגות יהיו פרווה במידת האפשר (וללא מרגרינה)
לא אוהבים אצלי בבית קוקוס
מגוון הגבלות ואילוצים שמצמצמים מאד את האפשרויות.
כבר כמה שבועות אני מנסה מתכונים שונים שיענו על כל הסעיפים.
ופתאום זה קרה: הצלחתי! פשוט הצלחתי להתגבר על כל האילוצים, וקיבלתי עוגיה מעולה, לא פחות.
אין לה שום טעם של פסח כי אין בה קמח מצה בכלל,
היא פרווה אבל יש בה רק שמן,
ללא קטניות,
שוקולדית מאד,
בעלת מרקם וטעם מושלמים,
קלה להכנה,
תמיד מצליחה
תפוחה ויפה.
וכמובן, ובנוסף- ללא גלוטן, כך שיש אוכלוסיה שלמה שיכולה להכין את המתכון הזה בשמחה- כל השנה!
עוגיות שוקולד לפסח
_______________
4 ביצים
1 כוס סוכר
500 ג' שוקולד מריר
1/4 כוס שמן (כ-4 כפות)
1/2 1 כוס קמח תפוחי אדמה
1/2 1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
3/4 כוס שוקולד צ'יפס
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (לא חובה, אבל מוסיף מאד)
1. לקצוץ את השוקולד ולהמיס במיקרו יחד עם השמן
2. להקציף את הביצים בשלמותן יחד עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח, ולערבב פנימה את השוקולד המומס.
3. להוסיף קמח, אבקת אפיה, מלח, שוקולד צ'יפס ואגוזים, ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
4. לקרר את התערובת במקרר במשך חצי שעה לפחות. בינתיים לחמם את התנור ל-180 מעלות.
5. ליצור עוגיות בעזרת שתי כפיות, להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
6. לאפות 8-10 דקות. ברגע שהעוגיות מקבלות מעטה מבריק מעליהן, עוד דקה שתיים והן מוכנות.
7. לצנן עד שהעוגיות מתקררות לחלוטין ומתגבשות, ולאחסן בצנצנת אטומה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה