בלונדיז עם שברי שוקולד






מכירים את זה שיש מקומות שאתם חייבים להציג את עצמכם רק בהקשר שלכם,
כאחים של... חברים של... או בגילי כבר כהורים של...
אז זה סיפור חייהן של הבלונדיז המסכנות- הן לנצח יהיו האחיות הבלונדיניות של הבראוניז.
למעשה אין ביניהן כל כך הרבה קשר. הבראוניז מבוססות על שוקולד, כאשר בבלונדיז אין בכלל שוקולד בתערובת רק לפעמים בתוספות.

בעברית, תורגם שמן של הבראוניז לשם היבשושי "חומיות" טוב שלא המשיכו גם אל הבלונדיז כי זה בטח היה יוצא משהו כמו "בהירות".

אבל האמת היא שהבלונדיז הומצאו עוד במאה ה-19, כעשרים שנה לפני אחיותיהן המפורסמות.
בזכות הסוכר החום הן שזופות ויפות, ונראות כעוגיית שוקולד צ'יפס ענקית בתבנית.
ולסיום חתיכות השוקולד הגדולות נותנות בונוס טעים ושוקולדי בכל נגיסה.

והכיף הגדול- קלילות להכנה, ללא הקצפה ומלכלכים רק קערה אחת.





בלונדיז עם שברי שוקולד
__________________

150 גרם חמאה
1/2 1 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)
2 ביצים
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 1 כוס קמח
150 גרם שוקולד מריר



1. בקערה טורפים חמאה רכה עם 2 הביצים וסוכר עד לתערובת בהירה וחלקה
2. מוסיפים תמצית וניל וקמח
3. מרפדים תבנית בראוניז (מלבנית ושטוחה יחסית) בנייר אפיה ומשטחים את התערובת.
4. את השוקולד חותכים לחתיכות גסות ומפזרים בעדינות מעל התערובת.
5. אופים בחום בינוני כרבע שעה עד שהתערובת שחומה, זהירות לא לייבש.

כשמוכן נותנים להן להתקרר וחותכים לריבועים. שומרים בקופסא סגורה.

תגובות

רשומות פופולריות