בייגלה ירושלמי


בעברית, שאוהבת לשכנז כל דבר קוראים לו כמו במזרח אירופה בייגלה, והוסיפו לו את הירושלמי, בקטע הבן גוריוני, שמעברת כל דבר. אבל ברחובות העיר העתיקה, שם הוא נמכר על מגשי עץ ענקיים קוראים לו בכלל כַּעכּ.

כאשר כַּעכּ הוא שם גנרי למאפה עגול, לפעמים מתוק ולפעמים מלוח.

בשבילנו הם חלק מהנוף ומהשיטוט בין סמטאות העיר העתיקה, שם גם מי שלא קונה מקבל חווית ריח, קול וצבע רק מלעבור ליד אחד הרוכלים.

ריח המאפה המתקתק והשומשום שנקלה באפיה, ריח הזעתר שנארז לצדו, קול הרוכל המכריז על מרכולתו והרחש העדין של דף העיתון בערבית שנתלש ומתקפל כדי לשמש קופסא קטנה וניידת לזעתר.

וגם אם לא קניתם אחד בדוכן הראשון שנתקלתם בו, מובטח שהחשק יתבסס לכם עמוק עמוק בין בלוטות הטעם והריח, ובימים הבאים כבר תרצו לקנות אחד במקום אחר, או אפילו להכין בעצמכם בבית.

תתפלאו לגלות כמה ההכנה פשוטה והתוצאה מושלמת.


במתכון המקורי נעשה שימוש באבקת חלב,
במתכון הזה אין אבקת חלב, ולמרות הכל מתקבלת תוצאה מאד מאד קרובה למקור.







בייגלה ירושלמי

____________


מה צריך?

1 קילו קמח לבן

2/3 כוס סוכר (150 ג')

1 כף שמרים 

1 ביצה

1 כף שטוחה מלח

2 כוסות מים מהברז (600 מ"ל)

2 כפות שמן זית


לציפוי:

1/2 קילו שומשום

להברשה:

1/4 כוס שמן זית
1 כפית גדושה מלח דק



 

איך מכינים?


1. שמים בקערת המיקסר או בקערה גדולה את כל המצרכים מלבד המלח ומתחילים ללוש. מתחילים מכוס וחצי מים, ובמהלך הלישה אם צריך מוסיפים את חצי הכוס הנותרת בטיפטופים. כשהבצק מתחיל להתאחד מוסיפים את המלח. ממשיכים ללוש במשך עוד כעשר דקות דקות נוספות. הבצק התקבל צריך להיות מבריק וגמיש.

2. מכסים את הבצק ומתפיחים עד להכפלת נפח.

3. מעל משטח עבודה משומן קלות מחלקים את הבצק ל-16 עיגולים שווים ומניחים למנוחה קלה.
הדרך הכי קלה לעשות זאת היא לחלק את הבצק לשני חלקים שווים לפי העין, ואחר כך כל חלק לעוד שני חלקים וכך הלאה.

4. בינתיים מחממים את התנור ל200 מעלות, ומכינים קערה או תבנית מאורכת עם שומשום ומלח מעורבב.

5. מטפלים בבייגלים אחד אחד, לוקחים עיגול בצק, ומכניסים את האגודל למרכזו, מתחילים להגדיל את החישוק באופן שווה בכל הצדדים עד שמתקבל בייגל מאורך באורך כ- 25 סנטימטרים. 
(אם הכנת הצורה נשמעת לכם מסובכת- היא לא, אל דאגה- אך אם בכל זאת, ניתן בהחלט להכין בייגל מאורך בלי חור, פשוט נחש מגולגל)

6. פותחים את הברז ומעבירים בזהירות את הבייגלה תחת הברז כדי להרטיב אותו, ומניחים אותו מיד בקערת השומשום לציפוי. ברגע שהוא מצופה מעבירים אותו לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

7. אופים בין 10-15 דקות עד שהבייגלים שחומים.

8. ברגע שיוצאים מהתנור, מברישים אותם כשהם עדיין חמים בשמן זית.



מגישים עם זעתר טרי, וקערית שמן זית עם עגבניה סחוטה בפנים.

תגובות

רשומות פופולריות