ריבועי עוגה בציפוי שוקולד וסוכריות
החופש התחיל, ואין מאושרת ממני! קחו לי את מלאכת הכנת הסנדביצ'ים וההסעות לחוגים ואני מסודרת. כמה קל להסב לי אושר מסתבר.....
עם זאת, נוספים לנו משפטים ומנהגים בבית. כמו ארוחת עשר, ארוחת ארבע, ארוחת לילה, אני רעב, אני מורעבת, משעמם לי, מה אוכלים? מה יש למנה אחרונה? מתי אוכלים? מתי אכלנו? מתי נאכל? ועוד היד נטויה.
לכן צריך להיות מוכנים תמיד, עם פרי טעים וקר, ואפשר מדי פעם גם עם חטיף מתוק כמו זה. ריבועי עוגה מצופים שוקולד וסוכריות, או קוקוס.
הכל התחיל כששרון היינריך מהבלוג הטעים והיפה Paris chez Sharon פרסמה מתכון לעוגת למינגטון אוסטרלית המוגשת בקוביות מצופות שוקולד וקוקוס. מיד כשראיתי את התמונה עלו בי זכרונות ילדות, של ריבועי עוגת ספוג (שאצלנו בספרדית קראו ועדיין קוראים לה "פסטה"), מצופים בשוקולד וקוקוס.
הריבועים האלו היו מפציעים בשני מקרים: או כשהעוגה התייבשה באפיה וזה היה הנסיון הנואש להציל אותה, או כשכבר עברו יומיים שלושה מיום הכנתה, ושוב- למטרות הצלה היא נחתכה לריבועים או מלבנים שצופו בשוקולד וקוקוס.
החלטתי להכין ריבועים כאלה ללא דיחוי. כלומר, מיד באותו הרגע.
כתוספת לקוקוס שלצערי לא כל כך אהוד כאן בבית, הוצאתי גם את מלאי הסוכריות לעוגה. בינינו- נראה לי שמכל הדברים זה מה שבאמת עשה את העבודה על בלוטות הטעם והחשק של הילדים שלי. אבל בשביל המציאו את החופש הגדול אם לא בשביל להנות?
אז קבלו אותם- ריבועים קרים, טעימים, מתוקים, עם שוקולד מריר שמתפצח בכל ביס, וכמובן- סוכריות.
אין מי שלא אוהב!
ריבועי עוגה בציפוי שוקולד וסוכריות
________________________
לעוגה:
4 ביצים מופרדות
2/3 כוס סוכר
3/4 כוס קמח
2 כפות שמן
כמה טיפות תמצית וניל
לציפוי:
250 ג' שוקולד מריר
5 כפות מים
1/2 כוס קוקוס
סוכריות לעוגה
1. מקציפים חלבונים עד שמתחילות להיווצר בועות קטנות, מוסיפים את הסוכר בשתיים- שלוש פעמים, תוך כדי הקצפה. מקציפים עד לקבלת קצף יציב.
2. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את החלמונים, תמצית הוניל, ומיד אחר כך את השמן ואת הקמח. ממשיכים לערבל עד שהקמח נטמע בתערובת ואין גושים.
3. משמנים תבנית מרובעת 25X25 ס"מ, או מלבנית מקבילה, שופכים פנימה את הבלילה ואופים כעשרים דקות עד שהחלק העליון של העוגה זהוב והעוגה יציבה.
4. כשהעוגה מתקררת, מכניסים אותה למקרר לשעה בערך, כדי שתתיצב ותחתך בקלות.
5. חותכים את העוגה לריבועים של כ-4X4 ס"מ.
6. ממיסים שוקולד ומים במיקרו עד למרקם נוזלי, בעזרת שיפוד עבה טובלים כל ריבוע בשוקולד, ומיד אחר כך בסוכריות או בקוקוס, לפי טעמכם.
7. מקררים על מנת שהשוקולד יתייצב ויתקשה בחזרה, ואוכלים ישר מהמקרר.
חופש נעים!
תגובות
הוסף רשומת תגובה