עוגיות חמאה עם שוקולד לבן ושקדים
התחלתי לכתוב על יולי העמוס והחם שעובר עלינו, המלא בעבודה, פרויקטים שמתחילים לקראת החגים, וכאלו שנגמרים לקראת החופשה המתוכננת באוגוסט, ואנחנו כאן באמצע. בין קייטנה לקייטנה, בין חום כבד לעומס חום.
אבל עזבו אתכם. העיקר שהספקתי להכין את העוגיות האלה, שהן חלום. פריכות מאד, לא מאד מתוקות, ויש בהן את השוקולד הכי טעים שיצא כאן ב-70 השנים האחרונות- בלונדי שקדים של עלית.
מבטיחה שזאת ממש לא פרסומת, הייתי שמחה, אבל לא. מדובר רק בהתמכרות קלה.
את העוגיות האלה הכנתי מלא פעמים, בכל פעם בגירסה קצת שונה, תמיד היו שם שוקולד ואגוזים, או שוקולד חלב ואגוזי לוז, בפעם אחרת שוקולד מריר ופקאנים, וכולן טעימות. אבל הגירסה הזאת עולה על כולן. לדעתי.
את העוגיות אפשר להכין מראש עד שלב ההקפאה, וכשרוצים עוגיות או כשהאורחים מפתיעים, מוציאים גליל מהמקפיא, חותכים, ומקבלים עוגיות פריכות וטריות תוך 8 דקות.
עוגיות חמאה עם שוקולד לבן ושקדים
__________________________
200 ג' חמאה רכה
1 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)
1 ביצה
2 כוסות קמח
2 כפיות סודה לשתיה
מעט תמצית וניל
150 ג' שוקולד 'בלונדי' לבן עם שקדים קלויים קצוץ
1. בקערת מיקסר מניחים את כל המצרכים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.
2. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, ומכל חלק יוצרים גליל ארוך מעל נייר אפיה, מקפלים את נייר האפיה ואיתו עוטפים את הגליל מכל עבריו.
3. מכניסים את הגלילים להקפאה של שעה לפחות.
4. מוציאים מההקפאה, חותכים בעזרת סכין חדה לפרוסות, משכיבים את הפרוסות זו לצד זו בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
5. אופים בחום בינוני כ-8 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
תגובות
הוסף רשומת תגובה