לחמניות כוסמין מושלמות לכריכים
ספטמבר, כמה התגעגעתי. להסעות לחוגים, לווטסאפים הכיתתיים, לועד ההורים, לשעון המעורר, לתלבושת אחידה, לשיעורי הבית, ובעיקר בעיקר להכנת הכריכים היומית. סתם. לא, לא! ממש ממש לא.
אוהבת חופש, לא יעזור לכם. למרות החום, הלחות וחוסר החופש של החלק היותר מבוגר בבית.
בליבי ובנשמתי נשארתי הילדה הקטנה שבוכה כל לילה מאמצע אוגוסט כי עוד מעט מתחילה השנה, החיילת הצעירה שבוכה כבר בשבת בבוקר כי עוד מעט חוזרים לצבא, זאת שבתחילת החופשה כבר מבואסת שזה עומד להגמר. והילדים שלי? להם כל זה לא מזיז כמעט, לא שבוזים, לא בוכים (טפו טפו) מסתבר שממש לא העברתי להם את השריטות שלי (אם לא אותן אז מה כן???).
היום, כאמא, אני כבר הרבה פחות דרמטית, כך נראה. כבר לא בוכה, ובטח לא משביזות יום א' או מתחילת שנת הלימודים. היום אני מתרכזת בעיקר- שהוא כמובן וכצפוי- מה אפשר לאפות למאורע?
אז ככה , בתור אמא מותשת אני תמיד מחפשת לקבל תוצאה מרובה בעבודה מועטה. וכך יוצא שאני מכינה מלאי של לחמניות מראש, מקפיאה ומוציאה בכל יום כמה שצריך והלחמניות טריות טריות. ככה אני לא צריכה לרוץ כל בוקר בשעות לא הגיוניות לקנות לחם, אני יודעת בדיוק אילו מרכיבים יש באוכל שהילדים שלי אוכלים, והם באמת אוכלים (לרוב) כי זה באמת טעים להם. בנוסף, הכנתי את הלחמניות האלה מקמח כוסמין, שלמרות השם הפלצני שלו והסטיגמה שדבקה בו הוא קמח מעולה, קל לעבוד איתו, הוא הרבה יותר בריא מקמח מלא וילדים אוהבים אותו כי יש לו טעם מתקתק טבעי.
אפשר כמובן להכין אותן גם מקמח כוסמין לבן- שיניב תוצאה בריאה אבל נסתרת מעיני הילדים, או פשוט- מקמח לבן פשוט וטוב, רק שימו לב שמקמח לקמח כמות המים תהיה מעט שונה, פשוט להוסיף מים בהדרגה עד שהבצק גמיש ונעים, לא קשה ולא דביק.
באותה קטגוריה יש גם את מתכון הלחמניות הממולאות האגדי שמלווה אותנו כבר שנים רבות, כמו גם את מתכון הפרצל המעולה שאהוב על כולם ושימש אותנו בהצלחה גם בנסיעה לחו"ל.
את כל אלה ניתן להקפיא, בתוך שתי שקיות סגורות היטב, ולהוציא במידת הצורך. אין צורך להפשיר אותם כי הם מפשירים מהר ונשארים טעימים יותר ככה.
לחמניות כוסמין
____________
1 ק"ג קמח כוסמין מלא
2 כפות שמרים
1/2 כף סוכר חום
1 כף מלח
1 ביצה
1/2 כוס שמן קנולה
3 כפות שמן זית
1/4 2 כוסות מים מהברז
להברשה ופיזור:
1 ביצה טרופה מהולה ב-2 כפות מים
שומשום או פשתן לפיזור (לא חובה)
1. מניחים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר ומערבבים קלות. מוסיפים מלח, ביצה שמן ושמן זית ושתי כוסות מים. מתחילים ללוש ביד או במיקסר ואם יש צורך מוסיפים עוד מים בהדרגה, בכל פעם כמה טיפות, עד שמתקבל בצק נעים וחלק. להמשיך ללוש במשך עוד כמה דקות לישה טובה על מנת שהבצק יתחיל כבר לעבוד.
2. מכסים את הקערה ונותנים לבצק לתפוח. בימים חמים כמו באוגוסט ספטמבר מספיקה גם חצי שעה.
3. מוציאים אוויר מהבצק ומעבירים אותו למשטח עבודה.
4. מחלקים את הבצק ל-20 חלקים שווים.
5. כל חתיכת בצק מרדדים מעט במערוך עד לקבלת פיתה שטוחה לא דקה.
6. מגלגלים את הפיתה מהצד הארוך שלה תוך קיפול קל כלפי פנים על מנת ליצור בטן קטנה ללחמניה במרכזה.
8. מגלגלים בעדינות רק עד שהלחמניה מעוצבת, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה כאשר התפר של הלחמניה כלפי מטה.
9. מתפיחים את הלחמניות בתוך התבנית עוד כחצי שעה, ואז מושחים אותן בעדינות בביצה טרופה מעורבת במים, ומפזרים שומשום מעל (אם רוצים).
10. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כחצי שעה עד שצבען של הלחמניות שחום.
אוהבת חופש, לא יעזור לכם. למרות החום, הלחות וחוסר החופש של החלק היותר מבוגר בבית.
בליבי ובנשמתי נשארתי הילדה הקטנה שבוכה כל לילה מאמצע אוגוסט כי עוד מעט מתחילה השנה, החיילת הצעירה שבוכה כבר בשבת בבוקר כי עוד מעט חוזרים לצבא, זאת שבתחילת החופשה כבר מבואסת שזה עומד להגמר. והילדים שלי? להם כל זה לא מזיז כמעט, לא שבוזים, לא בוכים (טפו טפו) מסתבר שממש לא העברתי להם את השריטות שלי (אם לא אותן אז מה כן???).
היום, כאמא, אני כבר הרבה פחות דרמטית, כך נראה. כבר לא בוכה, ובטח לא משביזות יום א' או מתחילת שנת הלימודים. היום אני מתרכזת בעיקר- שהוא כמובן וכצפוי- מה אפשר לאפות למאורע?
אז ככה , בתור אמא מותשת אני תמיד מחפשת לקבל תוצאה מרובה בעבודה מועטה. וכך יוצא שאני מכינה מלאי של לחמניות מראש, מקפיאה ומוציאה בכל יום כמה שצריך והלחמניות טריות טריות. ככה אני לא צריכה לרוץ כל בוקר בשעות לא הגיוניות לקנות לחם, אני יודעת בדיוק אילו מרכיבים יש באוכל שהילדים שלי אוכלים, והם באמת אוכלים (לרוב) כי זה באמת טעים להם. בנוסף, הכנתי את הלחמניות האלה מקמח כוסמין, שלמרות השם הפלצני שלו והסטיגמה שדבקה בו הוא קמח מעולה, קל לעבוד איתו, הוא הרבה יותר בריא מקמח מלא וילדים אוהבים אותו כי יש לו טעם מתקתק טבעי.
אפשר כמובן להכין אותן גם מקמח כוסמין לבן- שיניב תוצאה בריאה אבל נסתרת מעיני הילדים, או פשוט- מקמח לבן פשוט וטוב, רק שימו לב שמקמח לקמח כמות המים תהיה מעט שונה, פשוט להוסיף מים בהדרגה עד שהבצק גמיש ונעים, לא קשה ולא דביק.
באותה קטגוריה יש גם את מתכון הלחמניות הממולאות האגדי שמלווה אותנו כבר שנים רבות, כמו גם את מתכון הפרצל המעולה שאהוב על כולם ושימש אותנו בהצלחה גם בנסיעה לחו"ל.
לחמניות כוסמין
____________
1 ק"ג קמח כוסמין מלא
2 כפות שמרים
1/2 כף סוכר חום
1 כף מלח
1 ביצה
1/2 כוס שמן קנולה
3 כפות שמן זית
1/4 2 כוסות מים מהברז
להברשה ופיזור:
1 ביצה טרופה מהולה ב-2 כפות מים
שומשום או פשתן לפיזור (לא חובה)
1. מניחים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר ומערבבים קלות. מוסיפים מלח, ביצה שמן ושמן זית ושתי כוסות מים. מתחילים ללוש ביד או במיקסר ואם יש צורך מוסיפים עוד מים בהדרגה, בכל פעם כמה טיפות, עד שמתקבל בצק נעים וחלק. להמשיך ללוש במשך עוד כמה דקות לישה טובה על מנת שהבצק יתחיל כבר לעבוד.
2. מכסים את הקערה ונותנים לבצק לתפוח. בימים חמים כמו באוגוסט ספטמבר מספיקה גם חצי שעה.
3. מוציאים אוויר מהבצק ומעבירים אותו למשטח עבודה.
4. מחלקים את הבצק ל-20 חלקים שווים.
5. כל חתיכת בצק מרדדים מעט במערוך עד לקבלת פיתה שטוחה לא דקה.
6. מגלגלים את הפיתה מהצד הארוך שלה תוך קיפול קל כלפי פנים על מנת ליצור בטן קטנה ללחמניה במרכזה.
8. מגלגלים בעדינות רק עד שהלחמניה מעוצבת, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה כאשר התפר של הלחמניה כלפי מטה.
9. מתפיחים את הלחמניות בתוך התבנית עוד כחצי שעה, ואז מושחים אותן בעדינות בביצה טרופה מעורבת במים, ומפזרים שומשום מעל (אם רוצים).
10. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כחצי שעה עד שצבען של הלחמניות שחום.
אז יאללה, שתהיה לכולנו שנת כריכים טובה וטעימה
תגובות
הוסף רשומת תגובה