לחמניות בצל מהירות
הצום גורם לחידוד החושים והרגשות, זאת כנראה הסיבה שבגללה נצטווינו לצום כשאנחנו צריכים להתמקד.
החושים נפתחים, ואנחנו כאילו יותר חדים ומוכנים להבין מה קורה סביבנו, גם אם אלו דברים פשוטים ויומיומיים. מבחינתי אין חדווה כהכנת מטעמים לצאת הצום, כבר ידוע שאני מקדישה חצי יום לאפיה והכנה וככה גם עובר הצום מהר ובכיף כמה שאפשר אבל בדרך אני אוספת לי הנאות פשוטות.
החושים נפתחים, ואנחנו כאילו יותר חדים ומוכנים להבין מה קורה סביבנו, גם אם אלו דברים פשוטים ויומיומיים. מבחינתי אין חדווה כהכנת מטעמים לצאת הצום, כבר ידוע שאני מקדישה חצי יום לאפיה והכנה וככה גם עובר הצום מהר ובכיף כמה שאפשר אבל בדרך אני אוספת לי הנאות פשוטות.
הלחמניות האלה שאת המתכון שלהן קיבלתי מחברתי ושכנתי היקרה מעין, מתאימות בדיוק לצאת הצום. בתהליך הכנתן הפשוט והקצר הן מפעילות את כל החושים, וכשהן מוכנות הן כל כך אווריריות וריחניות שכשאוכלים אותן הן נכנסות לבטן בדיוק למקום הנכון.
הבצל הנחתך מוציא מאיתנו דמעות שדווקא ביום הזה מאד מתאימות,
אבל ראה זה פלא בסוף התהליך הוא מתוק מתוק.
הידיים לשות בבצק וכבר בשלב הלישה מרגישים ויכולים לדמיין את הלחמניות שהוא עתיד לייצר לנו,
הבצל מטגן ומשחים ומפיץ ריח נעים וביתי בכל הבית,
הלחמניות הנאפות מעלות אדים חמימים וריחניים שמזכירים לנו כמה זמן לא אכלנו,
וכשנאכל, לבסוף, חוש הטעם יאשר לנו את מה שכבר ידענו כל אחר הצהריים
לחמניות בצל מהירות של מעין
______________________
______________________
1 קילו קמח
2 כפות שמרים
3 כפות סוכר
1 כף מלח
1/2 כוס שמן זית
3 כוסות מים פושרים
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
2 כפות שמן סויה לטיגון
2 כפות שמן סויה לטיגון
1. מטגנים בסיר קטן את הבצל בשתי כפות שמן (ולא במחבת למניעת השפרצות מיותרות) . מטגנים תוך ערבוב עד שהבצל שחום, ומקררים היטב.
2. שמים בקערה את כל רכיבי הבצק לפי הסדר ולשים לבצק אחיד.
3. מוסיפים את הבצל עם שמן הטיגון שלו לבצק וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך ואוורירי. לא להתפתות להוסיף עוד קמח, זה בצק אוורירי מאד.
4. מתפיחים את הבצק חצי שעה בלבד!
5. בתום ההתפחה נותנים בוקס לבצק ומעבירים למשטח משומן.
6. מכינים תבניות מרופדות בנייר אפיה ומתחילים לחלק את הבצק ל-32 לחמניות. בעזרת ידיים משומנות פשוט צובטים את הבצק בין אצבע לאגודל עד שהוא נחתך. חותכים לשניים, ואז כל חלק שוב לשניים וכך הלאה.את הבציעה האחרונה עושים מעל התבנית. אין צורך לגלגל ללחמניה, רק מסדרים את קצוות הבצק ואוספים אותם אל מתחת לחלק התחתון של הלחמניה ומניחים מיד בתבנית.
7. ניתן לפזר מעט פרג מעל הלחמניות.
8. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, כ-25 דקות או עד שהלחמניות שחומות.
תגובות
הוסף רשומת תגובה