עוגיות קוואקר ושוקולד צ'יפס

החופש בשיאו, וצנצנת העוגיות מתרוקנת במהירות עצומה. בבוקר- עוגיה, אחרי סרט- עוגיה, לפני יציאה- עוגיה, לפני ארוחת צהריים- למרות הכל- עוגיה, אחרי ארוחת צהריים- עוגיה, או שתיים. בקיצור הבנתם את הלו"ז פה, ונראה לי שאי אפשר להאשים את הצנצנת.



הבעיה בקיץ היא שזאת בדיוק העונה שאין בה כוח להכין עוגיות, להפעיל תנור בחום הזה, להוציא ולהכניס נגלות, לא קל באווירה הנמרחת של החופש.
הפתרון- הפכנו את זה לפעילות כייפית (ילדים, אל תגידו שלא עושים כיף בחופש!)
נתתי לבכור שלי את המתכון, והוא חזר אלי כעבור עשרים דקות עם שתי תבניות מלאות עוגיות מגולגלות בקפידה ומחכות לאפיה. עיסקה טובה סך הכל.
המתכון הזה מאד מתאים לילדים כי רק צריך לערבב חומרים, בלי הפרדות, הקצפות או המסות. תקבלו מטבח מעט מאובק מקמח ואולי קצת לכלוכי נסיונות שבירת ביצים, אבל חוץ מזה הכל בסדר ובגבול הסביר יחסית לפעילויות יצירה אחרות.

המתכון הזה נולד בשנה אחת לפני פסח דווקא, כשמצאתי את עצמי עם שקית ענקית של שיבולת שועל אורגנית וכשחיפשתי מה לעשות איתה נולד המתכון הזה, שהוא הכלאה בין כמה מתכונים שהיו לי, וגם הוא השתדרג עם השנים.
למי שאוהב עוגיות בריאות מוכרים אותן בתור עוגיות שיבולת שועל, ולמי שפחות בקטע מספרים שהן עוגיות שוקולד צ'יפס. כך או כך הכל נכון והן טעימות וקלות להכנה.





עוגיות קוואקר ושוקולד צ'יפס
____________________

2 כוסות קוואקר - פתיתי שיבולת שועל 
1/2 1 כוסות סוכר חום כהה או דמררה
1/2 1 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון (לא לוותר- מוסיף המון בלי להשתלט על הטעם)
3/4 כוס שמן
2 ביצים
100 ג' שוקולד מריר קצוץ

1. מערבבים את כל החומרים לעיסה אחידה ומבריקה. אם העיסה פירורית ויבשה ניתן להוסיף עוד ביצה.


2. יוצרים כדורים בגודל אגוז מלך ומועכים מעט על תבנית מרופדת בנייר אפיה.





3. אופים בחום בינוני 8-12 דק' עד שהעוגיות זהובות ויציבות.

4. מקררים ושומרים בכלי אטום.







תגובות

רשומות פופולריות