גלידת וניל ביתית בצנצנת- עם שני מרכיבים בלבד!





זה גאוני! גאוני!
זה התחיל מאיזה סרטון ביוטיוב שראיתי ללא סאונד בשעת לילה מאוחרת, שבו איזה בחור רוסי מראה איך הוא מכין גלידה בצנצנת. טוב, זה היה על הגבול בין מדהים ללא אמין. אחר כך אמרתי לעצמי, מה יש לי להפסיד? נעשה ניסוי קטן בבית והוא יהיה על תקן מדע לכל ילד בחופש הגדול ומקסימום נרוויח גם קינוח. לא ילך? נאכל שמנת מתוקה בכפית, או נשתה עם קשית, או מה שלא יצא מזה. הניסוי יצא לדרכו, הכנסנו לצנצנת,
שקשקנו





ושקשקנו



ושקשקנו



ושקשקנו ושקשקנו ושקשקנו עוד (בשלב הזה זה כבר נהיה גם חוג ספורט בנוסף)
הכנסנו למקפיא וחיכינו.
וכשזה יצא....... וואו! התעלפנו! באמת! זה טעים ברמות מטורפות. גלידה כמו שגלידת שמנת צריכה להיות, מרקם רך ונעים, טעם עשיר ושמנתי. באמת שאני לא מגזימה, אתם פשוט חייבים לטעום את זה! כלום מצרכים, כלום עבודה (טוב, כמה דקות ניעור אינטנסיבי, קטן עליכם) ויש לכם פינוק מדהים מעשה ידיכם.
מומלץ להכין מראש בצנצנות אישיות, ככה יותר קל לנער ויוצאת כמות סבירה לאדם.

גלידת וניל ביתית בצנצנת
______________________

שמנת מתוקה לקצפת (32%-38% שומן)
חצי כפית תמצית וניל איכותית
3 כפיות סוכר

1. בצנצנת בינונית (של ריבה למשל), שמים שמנת מתוקה עד לחצי גובה הצנצנת.


 2. מוסיפים את תמצית הוניל


ואת הסוכר


3. סוגרים חזק ומתחילים לשקשק בכוח. בכל הכוח, במשך כמה דקות עד שמרגישים שהשמנת בפנים כבר לא נוזלית והיא סמיכה.

זה המרקם שאתם מחפשים- מרקם של גלידה רק לא קפוא




4. מכניסים להקפאה לשעה וחצי- שעתיים
5. מוציאים ומתענגים.

אפשר לראות בתמונות שהגלידה רכה מאד ונמסה מהר,זה חיסרון קל כשמנסים לצלם אותה בפוזה פוטוגנית אבל באכילה זה ממש לא מורגש, אוכלים אותה מהר יותר ממה שהיא נמסה.









תגובות

רשומות פופולריות