סורבה מנגו מעלף
בשנה שעברה בקיץ הייתי בסוף ההריון, עם סוכרת מעצבנת שמנעה ממני לאכול בין היתר גם את כ-ל סוגי פירות הקיץ. כאיסטניסטית מושבעת באופן טבעי פירות החורף, קרי ההדרים המלכלכים למיניהם פחות מדברים אלי, אני אוהבת את פירות הקיץ ליצ'י, אפרסקים, שזיפים וכמובן מנגו.
בקיצור, כל השנה האחרונה רק חיכיתי שיגיעו כבר פירות הקיץ כדי לפצות על השנה שעברה.
והנה, הם הגיעו ואני נהנית מכל רגע. המנגו עכשיו ממש בשיאו וכדאי למהר ולאכול אותו כי הסתיו כבר אורב לנו מעבר לפינה.
הנה מתכון לסורבה מנגו מעולה וקל להכנה. הטעם שלו ממצה את כל הטוב שבמנגו, גם המתיקות, גם הטעם, גם הצבע ואפילו המרקם.
מושלם כקינוח לארוחת בשרים בשלהי הקיץ.
אז לכו להתעלף, ולא מחום.
סורבה מנגו מעלף
____________
2 יחידות מנגו בשל לאכילה
150 מ"ל מים (3/4 כוס)
1/4 כוס סוכר
1. חותכים את המנגו לקוביות ושמים בתבנית בשכבה אחת.
2. מקפיאים כשעה וחצי (אפשר יותר)
3. מכניסים את קוביות המנגו לבלנדר (או מעבד מזון עם להב המתכת), יחד עם המים והסוכר.
4. מערבלים עד שהמרקם טחון לגמרי ואחיד.
5. מחזירים לתבנית ומקפיאים לארבע שעות לפחות.
תהנו!
יחואו עושה לי חשק שיהיה לי כזה תרסיס גוף
השבמחק