לחם כוסמין ובירה
אפית לחם זאת התמכרות, ללא ספק.
הרעיון הזה,שאתה מערבב את החומרים הכי פשוטים שיש לך במטבח, קמח, מים סוכר ומלח ויוצא מזה הדבר הכי טעים בעולם לא מפסיק להמם אותי.
בתכלס זה כל כך פשוט, לפעמים יותר פשוט מלהכין עוגה, ובודאי שיותר פשוט מלהכין נגלות על נגלות של עוגיות מגולגלות אחת אחת. וכשיש לכם לחם, כבר יש לכם ארוחה של ממש, הרי מה לחם טרי צריך לידו חוץ מכמה זיתים טובים ועגבניה בשמן זית?
בדרך כלל אני מתחילה עם הבצק בתחילת אחר הצהריים, בארבע בערך, מכניסה למיקסר שילוש אותו למעני ומניחה להתפחה. אחרי חצי שעה ארבעים דקות חוזרת, לשה קצת, יוצרת כירות ומניחה שוב להתפחה וחוזרת לענייני. כעבור עשרים דקות מכניסה לתנור, והופ בשש בדיוק הלחם מוכן לארוחת הערב.
את המתכון הזה אני מכינה כבר שנים רבות, המקור לקוח מהספר המעולה של סמדר זורע-ברמק 'על הלחם לבדו' שהוא ממש התנ"ך שלי לאפיית לחמים. הוא כל כך פשוט להכנה והתוצאה כל כך מרשימה וטעימה שזה הופך אותו למתכון זהב מבחינתי.
הפעם החלטתי להתחכם והחלפתי את כל הקמח בקמח כוסמין לבן, יצא מצוין באותה מידה, רק שכמויות הקמח קצת שונות.
___________________
*לשתי כיכרות
1/2 4 כוסות קמח כוסמין לבן (אם משתמשים בקמח לבן מתחילים ב-1/2 3 כוסות ומוסיפים לפי הצורך- מקסימום עוד חצי כוס)
2 כפיות מלח (שהיום שכחתי לבושתי.... לא היה כל כך נורא, אבל אתם- שימו מלח)
1 כף סוכר דמררה
2 כפיות שמרים יבשים
3 כפות שמן זית
1 בקבוק בירה (330 מ"ל) בטמפרטורת החדר.
(אפשר ואפילו רצוי להשתמש בבירה מסוג פשוט, אין משמעות לאיכות, הבירה משמשת כגורם מתסיס ומתפיח ונותנת גם חמיצות נעימה ללחם. שימו לב שהיא משמשת גם כנוזל הבלעדי בלחם הזה)
קמח לקימוח
*בבקשה אל תבהלו מאורך ההוראות, זה סתם מפורט כדי שיהיה קל לעקוב. תנו לו צ'אנס הוא שווה ביותר, ובאמת קל....
1. מערבבים קמח ומלח היטב, מוסיפים סוכר ושמרים ומטמיעים אותם בקמח.
2. מוסיפים את השמן והבירה ולשים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. להוסיף קמח לפי הצורך, מעט בכל פעם.
3. לשים עוד כעשר דקות.
4. מגלגלים את הבצק בקערה משומנת קלות ומניחים להתפחה כחצי שעה או עד להכפלת הנפח.
5. לשים את הבצק עוד קצת על משטח מקומח, מחלקים לשני חלקים שווים.
6. מרדדים קלות כל חלק לעלה עבה ומגלגלים ליצירת לחם מאורך ומהודק. מהדקים את הקצוות ליצירת הצורה ומגלגלים כל כיכר במעט קמח.
7. מניחים את הכיכרות להתפחה בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
8. בינתיים מדליקים את התנור על חום בינוני- גבוה, ומניחים בתחתית התנור תבנית ריקה שתתחמם עם התנור.
9. כשהכיכרות תפחו, פותחים את התנור ובזהירות זורקים לתוך התבנית שהתחממה בפנים כמה קוביות קרח. (זה מה שיוצר את הקראסט הנפלא של הלחם הזה)
10. חורצים בעזרת סכין חדה מאד באיבחה אחת כמה חריצים בלחם.
11. מורידים את חום התנור לחום בינוני, אופים כחצי שעה או עד שהכיכרות שחומות בחלקן העליון והתחתון.
תגובות
הוסף רשומת תגובה