פאי תפוחים ולבבות
ראש השנה מתקרב וכל הפיד מתמלא בעוגות דבש. מצטערת, אצלנו לא. אף פעם לא הבנתי את ענין עוגת הדבש, ולא, גם לא דובשניות, תודה.
לעומת זאת התפוח הוא קלאסיקה. הפרי האולטימטיבי לאפיה, גם יפה, גם מתוק וגם חמצמץ. בול.
את המכון הקל והטעים הזה קיבלתי מרוית, והוא שייך לאמא שלה, חיה. לעומת יתר בצקי הפאי שניסיתי הוא היה הראשון שבאמת היה אפשר ליצור ממנו צורות מבלי שצורת השתי וערב המסורתית שמעל התפוחים תהפוך לבדיחה עצובה.
ולכן אימצתי אותו בחום.
היום התחשק לי לגוון קצת, ובמקום שתי וערב הכנתי לו דוגמת לבבות, כי מה אנחנו צריכים בשנה החדשה יותר מפאי תפוחים ואהבה? ❤❤
פאי תפוחים
________
לקלתית:
300 ג' קמח
200 ג' סוכר
200 ג' חמאה חתוכה לקוביות (ניתן להמיר למרגרינה)
1 ביצה
מיץ מחצי לימון
למלית:
1/2 כוס ריבה או קונפיטורה איכותית
2 תפוחים שטופים
להברשה:
1 כף סוכר חום
1/4 כוס מים
1. במעבד מזון, עם להב המתכת מעבדים את כל חומרי הקלתית לבצק אחיד (אפשר בהחלט גם ידנית, צריך לדאוג שהחמאה תהיה בטמפרטורת החדר).
2. פורסים את התפוחים לפרוסות דקות ואחידות ככל האפשר.
3. משטחים 2/3 מהבצק בתבנית פאי.
4. מורחים את הריבה על הבצק, ומעליו מסדרים את פרוסות התפוחים (מתחילים מבחוץ פנימה).
5. מהשליש הנותר של הבצק מכינים רצועות לדוגמאת שתי וערב, או שקורצים עם חותכן את הצורה הרצויה.
6. מערבבים את הסוכר החום והמים בתוך כוס עד שהסוכר נמס, ומברישים את התפוחים.
7. אופים בחום בינוני כרבע שעה עד שהבצק מתחיל להשחים בקצוות.
❤ומה נותר עוד לאחל חוץ משנה מתוקה בכל הרבדים, מלאה ביצירתיות, עשיה ואהבה.❤
תגובות
הוסף רשומת תגובה