פאדג' בראוניז מעולים
אז זהו, חזרנו לשגרה. ואם יש תקופה שבשבילה המציאו את המילה שגרה, זה עכשיו. בדיוק בין סוכות לחנוכה, כשאין שום חופש או חג באופק.
לשיטתי, צריך וכדאי לתבל את השגרה בכמה שיותר רגעי נחת מתוקים, ושהמתוקים האלה יהיו זמינים בכל פעם שמזדמן לו רגע כזה, של קפה בנחת.
המתכון הבא הוא הקלאסי של הקלאסי אצלנו בבית, בראוניז קטנים, פאדג'יים, לא מתוקים מדי שנאכלים אצלנו קפואים ישר מהמקפיא. וההכנה שלהם כל כך מהירה וקלה שאפשר להכין אותם גם לקראת בוא אורחים שהפתיעו, בהתראה של פחות מחצי שעה.
הם פשוטים, ללא טופינגס או תוספות, וזה סוד קסמם. כמובן שתוספת של שבבי שוקולד לבן ואגוזי מלך יכולה להעיף אותם בכמה רמות למעלה, אבל שמעו לי, אם זה לתצרוכת עצמית ולא על מנת להרשים את המארחים- תתרכזו בעיקר- בבראוניז עצמם ובפשטות הכנתם.
את המתכון הזה אני ממליצה לא להפוך לפרווה, על אף הפיתוי, כי טעם החמאה העדין נחוץ כאן.
פאדג' בראוניז
___________
200 ג' שוקולד מריר קצוץ
200 ג' חמאה
1 כוס סוכר
4 ביצים
1 כוס קמח
תמצית וניל
אופציה- 50 ג' שוקולד לבן ו100 ג' אגוזי מלך חתוכים גס לציפוי.
1. ממיסים את השוקולד והחמאה
2. מערבבים פנימה את הסוכר, ואת הביצים אחת אחת
3. מערבבים פנימה את הקמח
4. משטחים בתבנית אפיה מלבנית לבראוניז (בעלת דפנות נמוכות) ולא חד פעמית, שמרופדת בנייר אפיה. נייר האפיה קריטי כי הבראוניז רכים מבפנים וזאת הדרך היחידה לחתוך אותם יפה אחר כך.
5. אופים בתנור שחומם לחום בינוני, וכבר אחרי עשר דקות מתחילים לבדוק את הבראוניז. הם מוכנים כשהקצוות מוכנים, החלק העליון מבריק ונראה אפוי, אבל החלק האמצעי עדיין מעט רוטט. לא לייבש! אחרת הם יהיו סתם בראוניז ולא פאדג' בראוניז.
6. מוציאים, ומקררים לחלוטין. ניתן להניח את התבנית במקפיא לכמה דקות לפני החיתוך (אחרי הקירור) כדי לקבל בראוניז חתוכים בצורה ישרה ואחידה.
7. שומרים בהקפאה ומגישים ישירות מהמקפיא.
*במידה ומכינים לאכילה מיידית כדאי לאפות עוד דקה, שתיים כדי שיהיה אפשר לחתוך בקלות והפנים לא ינזל.
תגובות
הוסף רשומת תגובה