ערוגה בהפתעה



הכנתם מרק וסלט וכל השיש מכוסה בקליפות, גרעיני דלעת וקצוות ירקות? מצוין!
מצאתם בילקוט של הילד שזיף מעוך? מעולה!
שכחתם להשתמש במלפפונים ומצאתם במקומם שקית עם תכולה לא מזוהה? טוב מאד!
שכחתם להכניס חצי עגבניה למקרר? משקיענים!
תפוחי האדמה הצמיחו אנטנות? משובח!
מתעצלים לקלף את שן השום הקטנטנה האחרונה? מצטיינים!



אם עניתם על כל התשובות כן, דעו כי אתם בני תמותה, אבל יותר מרגש מזה- אתם בשלים לגידול ערוגת הירקות המפתיעה והעצלה שלכם, ברכותי. יתכן אפילו שתזכו ביבול משמח! דלעת, קישוא, או תפוח אדמה.

מדובר ברעיון גאוני, שאימצנו משכנינו החרוצים והעמלנים, ואותו שכללנו כמיטב העצלות וחוסר הסבלנות לגידול צמחים שניחנו בהם באופן טבעי. הרעיון אומר לייעד חלקת אדמה שחמקה מתכנוני הגינה ועל כן מצאה את עצמה נטולת דשא, נטולת עצי פרי ואפילו נטולת שיחים. זורקים אליה את כל שאריות הירקות והפירות שלנו, ככה כמו שהם, משקים באופן עקבי, ומחכים לראות מה יצמח. פשוט ככה.
מה שקורה הוא שיש דברים שנקלטים מהר ובקלות- כמו שיני שום שלמות, תפוחי אדמה, וגרעינים ממשפחת הדלועים: קישוא, דלעת ודלורית. כל היתר, משמש להם כדשן.
את הערוגה בהפתעה רצוי להתחיל בעונה הזאת- גם מתחיל להיות קריר, עוד מעט גשם שישקה לבד את הערוגה, ובנוסף- אין להתעלם מפתיחת עונת המרקים.
המרקים והקדירות מספקים לנו שלל קליפות, קצוות וגרעינים שיפתחו לנו בול את הערוגה.
אין צורך בשום כישורי גינון, רק בהשקיה.
מדי פעם, בעיקר לאחר הגשמים, צריך לעשב ולהוציא את העשבים השוטים. איך יודעים שהם שוטים ולא מה שהתכוונו לגדל? בודקים בגוגל ומשווים תמונות. ועם הנסיון תצברו גם ידע והיכרות עם שוטי הכפר המקומיים והעונתיים שלכם.

את הערוגה ניתן לגדל גם במרפסת או על הגג, בתוך עציץ גדול, רק להקפיד על השקיה ומובטח לכם שתראו ישועות (ודלעות).


בינתיים נהנים מהפרחים, ומניחושי 'מה יגדל כאן'.





ככה נראה חומר הגלם שלנו



 והנה הוא במקומו החדש, בין עלי ה(כנראה) דלעת או דלורית (או אולי אפילו מלון??) שגדלו לנו לתפארת.





תגובות

רשומות פופולריות