עוגיות חמאה תפוז ושוקולד
מי לא אוהב שילוב של שוקולד- תפוז, אה?
לא, אני לא אפתח במשפט הזה רק בגלל שהוא ממש לא נכון. הרבה אנשים לא אוהבים שילוב של שוקולד תפוז. זה טעם בוגר, או נרכש אם תרצו, ומי שלא מתחבר לא יאהב את זה, עד שיטעם את השילוב הזה במינון המושלם. מעט תפוז, הרבה שוקולד.
זה התחיל לפני יומיים, כשצעדנו מרוגשים אל עץ התפוז בגינה שלנו, בשביל לקטוף את כל אחד עשר התפוזים שגדלו לנו עליו, אחרי שבע שנות ציפיה.
התרגשנו מאד, אין מה לומר, והבאנו הביתה את השלל.
בחורף יש לנו טקס קבוע, בשעה ארבע, מתיישבים כולם (מי שבבית) לארוחת פירות הדר. את התפוזים אני חותכת עם הקליפה, כמו בגן, והאשכוליות בכלל נאכלות כאן לפי קילו.
והפעם אכלנו תפוזים מהגינה. איזה אושר.
נותרו עוד תפוזים בודדים, ורציתי להכין מהם משהו אחר, לא צפוי.
החלטתי להכין עוגיות תפוז, אבל כמו שכבר אמרתי, עוגיות תפוז זה מוגזם ממש, עוגיות שוקולד תפוז גם, אבל עוגיות חמאה- שוקולד- תפוז, זה כבר גובל בשלמות.
אז קבלו אותן,
חורפיות,
ריחניות,
וטעימות כאילו נאפו בקונדיטוריית על.
עוגיות חמאה תפוז ושוקולד
___________________
200 ג' חמאה רכה
3/4 כוס סוכר דמררה (חום בהיר)
1 ביצה גדולה
תמצית וניל או שקית סוכר וניל
1/2 2 כוסות קמח
1/8 כפית קינמון
קמצוץ מלח
מיץ מחצי תפוז
(אפשר להוסיף גם כפית גרידת תפוז למתקדמים)
לציפוי:
100 ג' שוקולד מריר
2 כפיות שמן
1. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים חמאה עד להתרככות, מוסיפים סוכר, ביצה ותמצית וניל ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה ואורירית.
2. ממשיכים להקציף ובמהירות נמוכה יותר מוסיפים קמח, קינמון (לא לוותר! נותן טעם חורפי ואיכותי) ומלח.
3. כשהתערובת אחידה מוסיפים את מיץ התפוזים ומקציפים עוד כחצי דקה רק עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מחלקים את התערובת לשני חלקים, ומכל חלק יוצרים גליל מאורך על נייר אפיה/ניילון נצמד. עוטפים ומכניסים מקפיא לשעה לפחות.
**ניתן להכין עד כאן מראש, להקפיא, וכשיש זמן (עד שבוע אחרי) מוציאים מהמקפיא וממשיכים בהכנה.
5. מוציאים מהמקפיא ופורסים לעוגיות לא עבות מדי ולא דקות מדי, אם תרצו מידה מדויקת- משהו בין חצי ס"מ ל-1 ס"מ.
6. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה (אין צורך במרווחים גדולים העוגיות לא מתפשטות כמעט).
7. אופים בחום בינוני כעשר דקות, עד שהעוגיות מתחילות להשחים מעט בקצוות, אבל רק מעט. ככל שהן יהיו בהירות יותר הן יהיו יפות יותר.
8. מצננים, ובינתיים ממיסים את השוקולד עם השמן בפולסים של עשר שניות במיקרו (להיזהר לא לחרוך את השוקולד!)
9. טובלים כל עוגיה עד חציה בשוקולד. כן, אני וואן מולטיטסקינג וומן- גם טובלת את העוגיה, גם מפקסת את התמונה ובמקביל מצלמת את היד של עצמי.
10. מניחים על מגש ומצננים כרבע שעה במקרר עד שהשוקולד מתקשה.
טיפ לפרפקציוניסטים: אם העוגיה יצאה לא שווה בצורתה, בחרו את החלק הכי לא אחיד ואותו תטבלו בשוקולד. אין בעד מה.
שומרים בכלי אטום.
אגב, למי שלא אוהב תפוז, אין צורך להודיע מה רשימת המרכיבים, רוב הסיכויים שהוא לא יגלה בכלל ויחשוב שזאת עוגית חמאה תמימה ויפה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה