חמאת שום ומרווה מוקצפת- רושם בקלי קלות



נכון הקטע הזה בבית קפה, שבו נותנים לכם מלא קערות קטנות וחמודות עם מטבלים וממרחים?
והכל כל כך טעים ומזמין, ואתם מוצאים עצמכם אוכלים 200 ג' חמאה רק כי היא מוגשת יפה ומוקצפת?
מסתבר שזה ממש קל להכין, וכך הכנתי למשלוחי המנות את חמאת השום והמרווה שאני מכינה תמיד- רק שהפעם היא מוקצפת, וזה עושה את כל ההבדל!

אז תשמעו, זה קלי קלות, וטעים בטירוף. והעיקר- יפה ומרשים.

הכמות גדולה בגלל ההקצפה, למיקסר רגיל קשה להקציף כמות קטנה ולכן הכנתי הרבה. אם מכינים עם מיקסר ידני או לא מוקצף אפשר להוריד כמויות.

חמאת שום ומרוה מוקצפת
___________________

600 ג' חמאה רכה (לא מרוככת במיקרו, אלא שמים אותה להתרכך בטמפרטורת החדר)
2 שיני שום קטנות
גבעול מרווה (כ-10 עלים קטנים, קצוצים)
מיץ מחצי לימון
מלח גס



1. שמים במיקסר את החמאה והמלח ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. לאט לאט החמאה מתרככת ומתחילה להיות קצת תפוחה מהאוויר שנכנס לתוכה, זה מצוין.
2. מוסיפים את יתר התוספות וממשיכים להקציף על מהירות נמוכה יותר.
3. מכניסים את החמאה לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים לתוך צלוחיות הגשה.
4. מכניסים מיד לקירור להתייצבות.




תגובות

רשומות פופולריות