פרצל ביתי אמיתי

מכירים את הדוכנים האלה שמוכרים פרצל חם, מצופה בחמאת שום ריחנית בתוך קונוס?

ובכן, בשורה מצוינת: הצלחתי לשחזר אחד לאחד את הפרצל הזה. 
ההכנה לא מסובכת רק כוללת כמה שלבים, 
אבל כשהילדים (כוווולם! כולל בררנים) אמרו: "אמא! זה מטורף!!"
השתכנעתי שזה אכן מתכון טוב ושווה את ההשקעה.

סוד קסמם של הפרצלז הוא המעטה הכמעט פציח שלהם והשחום למשעי. הדבר הזה נוצר בזכות הבישול המקדים של הבצק. כאשר הבצק כבר תפח וצורתו מוכנה, מכניסים את אצבעות הבצק לתוך סיר עם מי סודה לשתיה מבעבעים, מה שיוצר לו את הקרום שבאפיה הופך לקריספי ושחום.

המתכון מוגש לכם בדיוק בזמן-
בתחילת החופש- בו כל מה שתכינו (ובעיקר פחמימות) יתקבל בברכה אצל כל יושבי הספה, או השבים מיום בריכה או קייטנה.
ובינינו- כל זמן הוא זמן טוב לפרצל.



פרצל ביתי
_______

לבצק:

1/2 1 כוסות מים פושרים
1 כף שטוחה שמרים
1 כף סוכר
1/2 4 כוסות קמח לבן
4 כפות שמן קנולה
2 כפיות מלח

לבישול:
2 כפות גדושות סודה לשתיה
1 ליטר מים

להברשה:
1 חלמון
1 כפית מים

לציפוי:

100 ג' חמאה
2 כפות שום גבישי
2 כפיות פטרוזיליה מיובשת

1. בקערת המיקסר מניחים מים, שמרים וסוכר וממתינים כמה דקות עד שרואים ומריחים שהשמרים מתחילים לתפוס תאוצה (השמרים נמסים ומתחילים לתסוס קלות ועולה מהקערה ריח של שמרים).
2. מערבבים פנימה קמח ומתחילים ללוש. תוך כדי לישה מוסיפים שמן ולבסוף את המלח. לשים 7-8 דקות עד לקבלת בצק גמיש ולא קשה. אם הבצק יבש מאד ניתן להוסיף כשתי כפות מים אבל להקפיד להוסיף כל פעם כמה טיפות וללוש עד שהמים נספגים כדי לא להפוך את הבצק לדביק.
3. מניחים בקערה משומנת לתפיחה כחצי שעה (או יותר אם קר), עד להכפלת נפח.
4. כאשר הבצק תפח, מוציאים ממנו את האויר ומחלקים לכמה חתיכות.


5. בינתיים מרתיחים מים וסודה לשתיה בסיר, ופונים לעיצוב הצורה. מחממים גם תנור לחום בינוני. מכל עיגול בצק יוצרים נחש דק (בעובי אצבע בערך) ואותו חותכים לחתיכות באורך 4-5 ס"מ. הפרצלים מתנפחים במים לכן אם תכינו גדולים יותר הם יצאו בצורה מוזרה אבל עדיין טעימים.
6. מכניסים את אצבעות הבצק לתוך המים הרותחים, מבשלים כחצי דקה והופכים. מוציאים בעזרת שני מזלגות לתבנית מרופדת בנייר אפיה.


7. מערבבים חלמון עם מים ומושחים את אצבעות הבצק. אופים בטורבו כרבע שעה, או עד ששחום.
8.מכינים רוטב חמאה: ממיסים במיקרו את החמאה כחצי דקה, מערבבים פנימה מלח, שום גבישי ופטרוזילה. כשהפרצל מוכן מושחים כל אחד בחמאה.


מחכים כמה דקות שיתקררו ויתייצבו, וזוללים!


תגובות

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות