עוגיות שוקולד צ'יפס עם שמן



פורים כבר כאן ואיתו מגיעים ניחוחות אפיה, צלופן, אודם, גשם ושוקולד.
כולם עסוקים בלהמציא את הדבר הבא, לחדש ולרגש, ואני אומרת בואו נחזור לבסיס, לטעים הפריך והמנחם, לזה שתמיד בא לנו שתהיה לנו צנצנת מלאה בו במטבח.
ומה יותר בסיסי מעוגיות שוקולד צ'יפס?
רוצים יותר טוב אפילו?

עוגיות שוקולד צ'יפס פרווה, עם שמן ובלי מרגרינה ללא צורך במיקסר, ללא צורך בקירור הבצק, ברגע שמתחשקת לכם עוגיה- עשרים דקות אחר כך היא כבר מוכנה.





את העוגיות האלה אני נותנת לילדים להכין אפילו לבד כי הבצק נוח ומתמסר ואם יש לי באותו יום גם קצת סבלנות לבלאגן אני מרשה להם להוסיף פנימה מה שבא להם, מאגוזים ועד עדשים, הכל הולך.
אני אוהבת לחתוך שוקולד מריר לחתיכות במקום להשתמש בשוקולד צ'יפס קנוי, זה גורם לשוקולד להיות יותר נוכח בעוגיה.
מהמתכון הזה יוצאת כמות יפה, אבל לכבוד פורים בכל זאת הכפלתי כמויות, כדי שנוכל גם לחלק לחברים וגם לאכול בעצמנו.




עוגיות שוקולד צ'יפס עם שמן
____________________

1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר דמררה (אפשר גם סוכר חום כהה)

2 ביצים
3/4 כוס שמן קנולה
1/4 2 כוסות קמח 
1 כפית שטוחה סודה לשתיה
1 כפית שטוחה אבקת אפיה
250 ג' שוקולד מריר קצוץ או חבילת שוקולד צ'יפס
1/4 כפית תמצית וניל אמיתית

קמצוץ מלח




1. בקערה גדולה טורפים ביצים עם סוכר לבן וחום עד שמתקבלת תערובת אחידה וגבוהה מעט. 
2. מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף עד לאיחוד.
3. מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה והסודה לשתיה ומערבבים לתוך התערובת.
4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ותמצית הוניל ומערבבים עד שמתקבל בצק מבריק ונעים לעבודה.
5. בעזרת שתי כפיות יוצרים תלוליות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. ניתן לעבוד עם הבצק הזה גם בידיים, יוצרים כדורים קטנים ומניחים זה לצד זה בתבנית.
6. אופים בחום בינוני בין 8-12 דקות, עד שהעוגיות זהובות.
7. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום.


תגובות

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות