עוגת שוקו ומקופלת






זאת כנראה העוגה הבחושה הכי מושחתת וחלבית שלי,

רכה רכה, שוקולדית וטעימה, ממש עוגה שנולדה ליישורים.
אבל היא קלה מאד להכנה, ועשויה ממצרכים שלרוב אפשר למצוא בבית, חוץ מהמקופלת אולי.

בדרך כלל אני נזכרת בה אחרי פורים, כשהבית מלא בשוקולדים ובבקבוקי שוקו קנויים,
וככה אפשר להכין אותה ללא חשש שיחסר לנו איזה מצרך נדיר כמו מקופלת.






עוגת שוקו ומקופלת
_________________


1/2 1 כוסות סוכר
200 גרם חמאה רכה
3 ביצים
3/4 כוס שוקו מוכן קנוי או ביתי
1 גביע שמנת חמוצה
1/4 2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
5 יחידות מיני מקופלת שבורות לחתיכות גסות

לציפוי וקישוט (לא חובה)
100 ג' שוקולד מריר
1/2 1 כף שמן
2 מיני מקופלת




1. מקציפים סוכר וחמאה, וכשמאוחד מוסיפים ביצים אחת אחת וממשיכים להקציף לקבלת עיסה תפוחה ואוורירית.
2. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים שוקו.
3. מוסיפים קמח ואבקת אפיה וממשיכים להקציף במהירות נמוכה.

4. מוסיפים פנימה את המקופלת השבורה.
5. כשהתערובת אחידה מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית עגולה משומנת, ואופים בחום בינוני 30-40 דקות, תלוי בגודל התבנית שבחרתם.

הזהרו לא לייבש את העוגה ולהוציא אותה מיד כשהיא מוכנה.


6. ציפוי העוגה ממש לא חובה, זה רק מייפה אותה קצת כדי שתיראה כמו הטעם שלה- מרשימה ומתוקה. ולא כמו "סתם" עוגה בחושה.
אם אתם רוצים להרשים איתה בכל זאת: ממיסים שוקולד ושמן ומורחים על העוגה, מקשטים בשברי מקופלת.







תגובות

  1. תקשיבי המתכון הזה מטורף! החלטתי לשנות קצת ולהכין מנות קטנות של העוגה בתוך כוסות תה ישנות ויפות שאני פחות משתמשת בהן, ככה כל אחד קיבל עוגה אישית בתוך כוס מתוקה - הצלחה מסחררת!!

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות