תפוח אדמה כמו במדורה
עברו כבר כמה ימים מאז ל"ג בעומר שהיה, וטוב שהיה.
בואו נודה באמת- זה החג המסונג'ר, המעושן והמלוכלך ביותר שקיים. כשהייתי קטנה, בהיותי בכורה בבית אף פעם לא הרשו לי להישאר במדורה 'עד הבוקר'. איתרע מזלי וגדלתי עם חבורה שלמה שחוץ ממני ומעוד שתי בנות כולם, אבל כו-לם היו הכי קטנים בבית, משמע- להורים שלהם לא ממש היה אכפת מתי הם חוזרים הביתה, כל עוד הם עושים את זה בשקט בלי להעיר אותם. אני זוכרת כמה התבאסתי וכמה רציתי לא להפסיד את החלק שלכל הדעות היה הטוב ביותר- זריקת הספה לאש, מה שסימל יותר מכל את תום המדורה. בפועל, כמובן שרוב הילדים נרדמו או פרשו עוד הרבה לפני אור הבוקר או אולי אפילו ממש רבע שעה אחרי חצות, השעה שבה אני נאלצתי ללכת הביתה מבואסת ומסריחה מעשן המדורה.
בדיעבד אני אומרת לעצמי, מה היה כל כך דחוף לשבת שם מסריחים מעשן, חצי רדומים ובדרך כלל גם משועממים, מזלי שההורים שלי חסכו ממני כמה שעות ג'יפה, אבל את זה אני מעריכה רק בדיעבד.
הדבר הבאמת טוב שהיה במדורה היו תפוחי האדמה. כמובן שרק במידה והצלחתם למצוא אותם כשהם עדיין במצב אכיל, טרום הפחם. היה תמיד מישהו משקיען שזכר להביא מלח בשקית, וזו רבותי, תמציתה של אנינות טעם.
ובכן, יש לי בשבילכם מתכון נפלא, של תפוח אדמה מדורה ממש, אפילו עם מלח, ללא מדורה, ללא עשן וללא אש. תפוחי האדמה האלו נאפים בתנור על מצע מלח גס, הקליפה הדקה יוצאת שחומה ופריכה, בעוד הפנים רך וטעים, כמו שתפוח אדמה נועד להיות.
רק חצי שעה הכנה. תוציאו את החמאה.
תפוחי אדמה מדורה
_________________
תפוחי אדמה בינוניים, שטופים.
ניתן להוסיף כל ירק שיש לכם בבית כמו בטטה (שלי היתה בצורה קצת מוזרה), חציל, בצל.
חצי קילו מלח גס
1. לשפוך את המלח בתבנית בעלת דפנות (פיירקס יתאים מאד)
2. להניח את תפוחי האדמה על המלח ולהטביע אותם מעט במלח על מנת שייצרו גומה.
3. לאפות בחום גבוה (220 מעלות) על טורבו במשך כחצי שעה. עד שהקליפה משחימה לגמרי וקיסם הננעץ בתפוח האדמה נכנס ויוצא בקלות.
4. מגישים ללא המלח, חותכים ומוסיפים חמאה או גבינה צהובה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה