ארוחה שהיא סלט שהוא ארוחה, סלט עדשים פשוט ומעולה
כן, קראתם נכון, ארוחה שהיא סלט שהוא ארוחה.
רק כשהתחתנתי הבנתי כמה הרגלי אכילה יכולים להיות שונים מבית לבית וממשפחה למשפחה.
לא אמנה כאן את כל הסטיות הקולינריות של המשפחה שלי, זאת שגדלתי בה, כי זר לא יבין זאת, אבל רק יכולה לגלות שארוחת הלילה האולטימטיבית בעיני כולנו ללא יוצא מן הכלל (טוב נו, אולי חוץ מאבא שלי) היא נתחי עוף קר ישר מהמקרר, על מצע מצה (כן!!) עם נגיעות מיונז. אפשר גם פיתה או לחם, אנחנו לא בררנים. כן, ויש על זה קונצזוס, וכן, חוץ מזה אנחנו די נורמלים, נראה לי לפחות.
עם סלט עדשים גם יש לנו איזה אישיו- במשפחה שממנה באתי סלט כזה יכול להחשב לארוחת ערב, באיחור מה הבנתי שאף אחד לא מבין מה אני רוצה מחייו, ומה זה עדשים ולמה זה סלט?
הסלט המקורי מורכב משני רכיבים בלבד- עדשים ירוקות ובצל לבן חתוך גס. זהו.
עם השנים והילדים, כשראיתי שכמעט כל צאצאי אוהבים אותו, שכללתי אותו לדרגת ארוחה של ממש. פשוט הוספתי פנימה מלפפון, עגבניה, וביצה קשה. לפעמים גם טונה אבל לרוב אני נזכרת שיש לי גם בעל, שאצלו טונה היא לא חלק משום תפריט, גם לא מנת קרב באמצע שומקום.
אז לרוב הוא מוגש אצלנו בלי טונה. אבל תנסו, זה מוסיף מאד, ועם כל יתר המרכיבים אפשר לשחק, עם או בלי או בתוספת פלפל, גמבה, ומה שאתם אוהבים.
אבל הוא הכי הכי טעים (והכי הכי לא פוטוגני) בגרסה הפשוטה שלו, רק עדשים ובצל.
אה, והוא גם גורם לתלפטיה משפחתית- בכל פעם שאני מכינה אותו, מסתבר שגם אמא שלי או סבתא שלי (קרה גם לא פעם ששתיהן!) הכינו אותו בדיוק באותו היום, נסו ותיווכחו.
סלט עדשים ירוקות
________________
1/2 קילו עדשים ירוקות (או שחורות) לא מושרות.
1/2 בצל לבן חתוך גס
1 מלפפון חתוך גס
1 עגבניה חתוכה גס
2 ביצים קשות חתוכות לשמיניות
- אופציה- 3-4 כפות טונה בשמן, מסוננת.
לתיבול:
3 כפות שמן קנולה (לא זית)
2 כפות (אפשר גם יותר) חומץ רגיל
מלח ופלפל
1. מבשלים את העדשים במים עד להתרככות (בערך 20-30 דקות). בעדשים הירוקות תתחילו לראות שהקליפה נפרדת מהעדשים והן נהיות נימוחות, כך צריך ואז הן מוכנות. עדשים שחורות ישארו בצורתן המקורית ויהפכו לרכות מבפנים.
2. מסננים את העדשים מהמים.
3. בעוד העדשים חמות, לחתוך פנימה את הבצל ולתבל. מחכים ומערבבים קצת שיתקרר, ולפני ההגשה מוסיפים את יתר הירקות והתוספות.
4. מגישים פושר, או קר. הסלט נשמר היטב במקרר גם כמה ימים אך ללא הירקות, עם בצל לבד.
תגובות
הוסף רשומת תגובה