רוגלך שוקולד מושלמים
ט' באב זה געגוע, אחד מתגעגע לבית המקדש שנחרב, אחד לבית אחר שכבר לא יחזור, ואחר- מתגעגע פשוט למשהו מתוק אחרי צום של אי אלו שעות.
אתמול כתבה לי חברתי רחלי שמה שגורם לה לאבל וגעגוע בט' באב הוא הזיכרון של אמא שלה, אופה בצהריים רוגלך שוקולד עם זיגוג מתוק ודביק, שיהיה איך לפתוח את הצום.
את המתכון המדויק אין להם, כי אמא שלהם, שרה, נהגה לאלתר ולחדש בכל פעם, אבל קיבלתי מהם מתכון דומה. בגלל שממילא גם אצלנו מהצהריים מתחילים באפיה מאסיבית אל תוך אחר הצהריים ועד שאפסו הכוחות, לקחתי את המתכון והכנתי את הרוגלך האלו, קלים, פשוטים ואפילו טבעוניים! רוצו להכין, אין על הריח שמתפשט בבית.
רוגלך שוקולד
__________
1 קילו קמח
1 כוס סוכר
1 כפית מלח
1/2 1 כף שמרים יבשים
1 כוס שמן
1/4 2 כוסות מים מהברז
300 ג' שוקולד שבור לקוביות
1 ביצה טרופה למשיחה (אפשר גם בלי לגרסא טבעונית)
לזיגוג:
1 כוס מים רותחים
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1. בקערת המיקסר מערבבים קמח, סוכר ומלח. מוסיפים שמרים, מים ושמן ולשים במשך 7-8 דקות עד שנוצר בצק גמיש ונוח לעבודה.
2. מתפיחים את הבצק עד להכפלת נפח, בערך חצי שעה.
3. בינתיים שוברים את השוקולד לקוביות.
4. מחלקים את הבצק לשישה חלקים, כל חלק מרדדים למלבן ארוך ודק וחותכים למשולשים בעזרת גלגלת או סכין חדה.
5. בקצה הרחב של כל משולש מניחים קוביית שוקולד ומתחילים לגלגל לכיוון החלק השפיצי של המשולש
ומגלגלים
6. את הרוגלך מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה עם מרווחים נאים ביניהם כי הם ממשיכים לתפוח גם באפיה.
7. אם רוצים מושחים את הרוגלך בביצה, אם אתם רוצים להשאיר אותם טבעוניים דלגו על השלב הזה.
8. אופים בחום בינוני עד שהרוגלך מזהיבים.
9. מכינים את הזיגוג: מערבבים את המים הרותחים עם הסוכר וסוכר הוניל, ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס לחלוטין.
10. מיד כשמוציאים מהתנור מושחים בזיגוג המתוק (אין כמו צליל ה- פססססצצצסצס שהזיגוג משמיע כשהוא נוגע בתבנית הרותחת)
אפשר לאכול טרי וחם כשהשוקולד נוזל, ואפשר גם לשמור בקירור ולנגוס בשוקולד הקשה באמצע, כל אחד לפי העדפתו.
לזכרה של שרה שכטר, אמא של רחלי.
ברגע שראיתי מתכון נעשה לי חשק ואז שראיתי שזהשל שרה אז בכלל. איזו אישה מדהימה
השבמחקמרגש לראות מזכרות מסבתא שרה. אישה מדהימה וזיכרון מריח וטעם נפלא
השבמחק