לחמניות ממולאות- חוזרים ללימודים
אם יש משהו שלא יעבור לי כנראה לעולם זאת החרדה מכווצת הבטן לקראת תחילת שנת הלימודים.
כילדה פשוט שנאתי את הרעיון של חזרה ללימודים, כחיילת שנאתי את השבתות כי יום ראשון הגיע מיד אחריהן, כסטודנטית לא יכולתי לשאת את רוחות הסתיו המספרות שהנה כבר מתחילים.
שום דבר רע לא קרה לי באף אחת מהמסגרות האלה- ההפך, ברובן אפילו נהניתי מאד, אבל הספירה לאחור מהחירות אל המסגרת הטריפה אותי.
היום אני צופה מהצד בילדים שלי מתחילים מסגרות ומתמודדים עם השיגרה האחידה בקלילות ובאהבה, ואני שמחה בשבילם שנחסכו מהם כאבי הבטן והבאסה שהיו מנת חלקי, ובלב עדיין מתבאסת בשבילם. זאת הסיבה שאני תמיד מנסה להנעים להם כמה שאפשר את הימים בבית הספר ובגן, איפה שאני יכולה. ואיפה אם לא באוכל?
הילדים שלי בדרך כלל אוכלים הכל מהכל (כולל גבינות כחולות וסושי) אבל בכל מה שנוגע לסנדביצ'ים הם לא אוהבים כמעט שום דבר (אלא אם לחם עם 'בלי כלום' נחשב ממרח).
אי לכך, במקום לשלוח להם סתם לחמניה ריקה התחלתי להכין להם בעצמי, כל פעם משהו אחר כדי להיות בטוחה שזה מזין וטעים למרות הכל. פעם פוקאצ'ות, פעם פיצה ופעם לחם שיפון או מלא (עם 'בלי כלום' אל דאגה).
גיליתי שיש בזה יתרון משמעותי, אני מכינה בזמני החופשי כמות גדולה ומקפיאה בשקיות אישיות. בכל יום נותר לי רק להוסיף פרי ולחתוך ירק. אפשר גם להכין ערב מראש.
עוד משהו נחמד וקל- במקום לכתוב בטוש על שקית האוכל למי זה שייך, קניתי גלילי וושי טייפ קטנים בצבעי פסטל (למעשה זהו סלוטייפ מנייר צבעוני) ועליהם אנחנו כותבים לילדים את השם שלהם וגם ברכות או תזכורות קטנות, קצת יופי ופיסת לב מהבית באמצע היום.
בהכנת הלחמניות האלה אני קצת מתחכמת, אני מכינה אותן ממולאות עוד לפני האפיה, ככה אני יודעת בודאות שהילדים אכלו משהו מזין וטעים, והלחמניות האלה באמת באמת טעימות ומתאימות גם לאירוח, לפיקניק ולפינוק לשכנים.
לחמניות ממולאות
______________
ל- 16 לחמניות
1 קילו קמח לבן או 70% מלא
1/2 1 כף שמרים
2 כפות סוכר
2 ביצים
4 כפות שמן
2 כוסות מי ברז
2 כפיות מלח
למילוי:
3 ביצים קשות
1 קופסא טונה בשמן
1 כפית שמן קנולה
1 כפית פפריקה
מלח ופלפל שחור
*ניתן למלא גם בכל דבר אחר שאתם אוהבים, לדוגמא:
- בצל מטוגן
-בצל ופטריות מטוגנים
-חצילים
-פסטו
-פלפלים קלויים
להברשה:
1 ביצה
1 כפית שמן
לזריה:
שומשום/קצח/זרעי צ'יה/ גרעיני חמניה קלופים
1. בקערת המיקסר מערבלים קמח, שמרים וסוכר.
2. יוצרים גומה במרכז התערובת ומוסיפים ביצים, שמן ומים ומערבלים. תוך כדי ערבול מוסיפים מלח.
3. כשהבצק אחיד ונעים ממשיכים לערבל עוד כחמש- עשר דקות.
4. מגלגלים את הבצק במעט שמן ומתפיחים כחצי שעה או עד להכפלת נפח. בינתיים מכינים את המילוי- מועכים את הביצים הקשות עם הטונה והתבלינים ומערבבים היטב.
5. מחלקים את הבצק ל-16 כדורים שווים
**על מנת לקבל כדורים שווים בגודלם- מחלקים את הבצק לשני חלקים, כל חלק לשני חלקים שווים וכך הלאה.
6. משטחים כל עיגול ומניחים במרכזו כפית גדושה מהמילוי.
7. סוגרים היטב כל עיגול מעל המילוי ומניחים את הלחמניה כשהצד היפה כלפי מעלה והסגירה צמודה לתבנית. מתפיחים את הלחמניות עוד רבע שעה לפחות.
8. מברישים בתערובת הביצה וזורים מה שבוחרים.
9. אופים בחום בינוני כעשרים דקות, עד שהלחמניות שחומות.
10. כשהלחמניות מתקררות, מחלקים לשקיות אישיות ומכניסים מיד להקפאה.
שתהיה לכולנו שנת לימודים שלווה ופוריה 💛💛💛
הי! האם ניסית להכין את הלחמניות האלו עם כוסמין 80%? תודה מראש
השבמחק