קרפ צרפתי שתמיד מצליח
הילדים שלי חלוקים ביניהם- האם יש לומר קרפ בהגיה ישראלית, או שמא לדבוק בהגיה הצרפתית של אמא, ובה זה נקרא קחפ, כן עם צליל ח'. ואל תאמינו לאף צרפתי שמספר לכם שהוא לא מכיר את הצליל הזה או לא יודע להגות אותו, הוא טבוע עמוק במילים מרכזיות בשפה הצרפתית, ואם קרפ היא לא מילה מרכזית, אז מה כן??
בכל מקרה על דבר אחד הם מסכימים מאד: מהי ארוחת הערב הכי מפנקת שיכולה להיות, ארוחה שעשויה מקמח, ביצים, חלב ואהבה, ארוחה שהיא ללא ספק הטובה והאהובה בבית הזה, וארוחה בריאה ומזינה על פי כל קנה מידה.
המתכון הוא מתכון של אמא שלי, היחיד בביתה שמקפידים בו על כמויות מדויקות ועל ההוראות, כי הוא תמיד מצליח ואהוב על כולם. במשך שנים הוא היה תלוי על המקרר בכתב ידה של אמא שלי, בצרפתית. עד שאחותי תפסה יוזמה ותרגמה אותו לעברית.
וכשהמקרר שלנו נצבע (ביד עלומה, אלא מה) בצבע לוח, זה היה המתכון הראשון שנכתב עליו, כי מסורת- זאת מסורת!
לא לדאוג, בקרוב פוסט גם על הפיתות המעולות האלה, אבל כל דבר בתורו.
אז הנה המתכון המשפחתי שלנו, שתמיד תמיד מצליח, ואל תגלו לאף אחד, אבל משמש אצלנו גם על תקן מופלטה במימונה.
קרפ צרפתי
_________
4 ביצים
1/2 2 כוסות חלב
3 כפות סוכר
30 ג' חמאה רכה מאד
1 שקית סוכר וניל
1 כף ברנדי
2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1. בבלנדר מערבבים את כל החומרים לפי הסדר, ומעבדים עד שהתערובת אחידה ולא יותר. אפשר גם במיקסר עם אביזר עירבול, או אפילו בערבוב ידני, אבל מנסיון של שנים, הבלנדר הוא זה שמתגבר הכי בקלות על הגושים בתערובת.
2. מחממים במחבת מעט חמאה
3. שופכים בעזרת מצקת קטנה ככף וחצי מהתערובת, ומיד מטלטלים את המחבת בצורה סיבובית עד שהתערובת מכסה את כל המחבת ויוצרת קרפ דק.
4. כעבור דקה בודקים אם ניתן להפוך את הקרפ בעזרת תרווד דק. הופכים, ונותנים לצד השני להשחים מעט כמה שניות בלבד, אנחנו רוצים קרפ דק וגמיש. לא להבהל אם הראשון לא מושלם, זה תמיד ככה. אחר כך זה מסתדר.
5. מניחים את הקרפים בערימה אחד על השני.
להגשה:
אפשר להגיש עם המילויים או הממרחים המועדפים עליכם. המועדפים עלינו הם
1. נוטלה, ללא ספק במקום הראשון.
ולמתקדמים- נוטלה ופרוסות בננה דקות.
2. לבעלי טעם בוגר ועדין יותר- מעט חמאה, סוכר לבן וכמה טיפות לימון. מעדן. (כן, אני בוגרת, זה מה שרמזתי)
את הקרפים המוכנים אוכלים מיד, כמובן, ללא שהות. אבל מה שנשאר ישמר לכם היטב במקרר כמה ימים, ואפילו במקפיא. רק לחמם כמה שניות במיקרו והם שוב כמו חדשים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה