פאי שוקולד-טראפל מפנק
זה אחד המתכונים הותיקים ביותר במחברת המתכונים שלי, אחד שהמצאתי לגמרי לבדי כשהייתי ממש בראשית דרכי במטבח. הוא זכה בתואר המתכון המבוקש ביותר, זה שביקשו ממני הכי הרבה פעמים בחיים, ואולי העוגה שהבאתי להכי הרבה אירועים. והוא ללא ספק גם הטעים מכולם.
הוא הומצא אחרי שאכלתי פאי שוקולד אפוי, ולא אהבתי את המלית האפויה. עלה בדעתי שלו רק היתה המלית עשויה מטראפלס, זה היה פשוט מושלם.
וכך היה. אפיתי בצק פריך ומעליו שפכתי תערובת של טארפלס, זאת היתה לגמרי הצלחה, והמתכון לא השתנה מאז ועד היום, יותר מעשור מאוחר יותר.
לא במקרה אני מפרסמת את המתכון הזה דווקא היום.
היום, ב-6/11 יש לאהובי יום הולדת. בכל שנה משתדלת לחגוג לו ולשמח בחיק המשפחה והחברים, ככה בקטנה ובכיף. מכינה תמיד איזו עוגה גבוהה ורבת רושם כמו טריקולד או גבינה פירורים, אבל תמיד יהיה בצד פאי השוקולד הזה, לאניני הטעם ולעדיני החיך, שמספיק להם ביס אחד של שמנת ושוקולד על בצק פריך ולא ממותק בשביל ליפול מהכסא. זאת גם אחת העוגות הקבועות שאני שולחת איתו לעבודה, קל לשנע אותה, והיא תמיד מתאימה.
מהבצק שנשאר מהקלתית אני משתדלת לגוון, פעם כוכבים, פעם לבבות, ופעם עיגולים. מחליטה לפי קהל היעד.
פאי שוקולד טראפל מפנק
__________________
לקלתית:
250 ג' קמח
125 ג' חמאה רכה
קמצוץ מלח
1/4 כוס חלב
למלית:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות שטוחות סוכר
75 ג' חמאה חתוכה לקוביות
300 ג' שוקולד מריר קצוץ
1. לאחד את כל החומרים לבצק אחיד רך ונוח לעבודה. לא לעבד יותר ממה שצריך.
2. לשטח 2/3 מהבצק בתנית פאי עגולה ולאפות בחום בינוני כרבע שעה עד שהבצק אפוי ומעט זהוב, לא יותר.
4. בינתיים מכינים את המלית: בכלי זכוכית ממיסים יחד את כל המרכיבים במיקרוגל בפולסים של חצי דקה, ומערבבים עד שהכל נמס והתערובת אחידה, חלקה ומבריקה.
5. כשהקלתית מתקררת, שופכים עליה את המלית ומטלטלים קלות כדי שהתערובת תתיישר.
6. אם רוצים לקשט מחכים כעשר דקות שתערובת השוקולד תתייצב ומניחים את הקישוטים בעדינות.
7. שומרים בקירור. ניתן להגיש עם מעט קקאו שנבזק מעל.
והנה הפאי של שנה שעברה, בסגנון כוכבים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה