כנפי עוף בציפוי מבהיק

 כנפי העוף האלה הן קלאסיקה בבית שלנו, כל מי שהיה אצלנו אי פעם בעל האש (והיו....) יודע. כי גם כשכל הבשר נצלה על האש בקלות ובמהירות על ידי המומחה הבלתי מעורער שלנו לבשר, הכנפיים תמיד ייעשו בתנור בבית. לא מוותרים לי עליהן. הן פריכות מבחוץ ועסיסיות מבפנים, ובכל גיל אוהבים אותן.
זה מתכון פשוט פשוט, שאני מכינה כבר שנים רבות מתוך הספר שאצלי במטבח הוא קלאסיקה 
'מתכוני 1-2-3' של רוזאן גולד. הספר הגאוני הזה נותן שפע של רעיונות מעולים לבישול (טעים!) בשלושה מרכיבים בלבד.
מזהירה אתכם מראש שזאת לא מנה, זה נשנוש לכל דבר, כל כמות שתכינו תתחסל, באחריות. רק כדאי לדאוג לסועדים למפיות, אל תגידו שלא אמרתי.....



כנפי עוף בציפוי מבהיק
________________

1/2 1 ק"ג כנפי עוף מחולקות לחצי
1/2 כוס סויה
1/2 כוס סוכר חום
פלפל שחור טחון

1. מנקים היטב את הכנפיים, חוצים לשני חלקים כדי שיווצרו לנו חתיכות נוחות לנשנוש.
2. מערבבים את הסויה, הסוכר והפלפל השחור ומצפים את הכנפיים מכל הכיוונים.
3. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה (הרוטב נהיה דביק מאד!) חכמים יאפו בתבנית חד פעמית מרופדת בנייר אפיה ככה אפשר לזרוק אותה בכיף בתום השימוש במקום לקרצף.
4. אופים בחום גבוה כארבעים דקות עד שכל הכנפיים משחימות.









תגובות

רשומות פופולריות