עוגת בננות עם שטרויזל פקאן ושוקולד





"בואי, בואי! לפני שאת הולכת את חייבת לטעום משהו" 
זאת יפה, המטפלת האגדית של הבנות שלי, שחושבת שהילדים שלי הם בכלל שלה, ולפי הדמיון המשפחתי אני לא יכולה אפילו להתווכח. וגם כשיפה אומרת שאני חייבת לטעום משהו,גם אם אני בדרך לגן הבא בתור, וגם אם יש לי תינוקת על המותן, אני לא מתווכחת, תמיד זה יהיה משהו עם חמאה, שוקולד ותמצית וניל ביתית. יפה אגב, היא מלכת השוקולד צ'יפס, אבל על העוגיות האגדתיות שלה בפוסט נפרד לקראת פסח. והנה עמדה לה במטבח עוגה רותחת וריחנית שעונה לשם 'עוגת יום ההולדת של יושי' ואצלנו הפכה ל'עוגת יושי'. יושי היא הבת של יפה, וגם חברה יקרה שלי שכל כך אוהבת בננות שעוגת יום ההולדת שלה היא עוגת בננות. עכשיו כשאני חושבת על זה גם רוה הבכור שלי ביקש בשנה שעברה עוגת בננות ליום ההולדת, הממממ.
אחרי שטעמתי מהפינה כבר הייתי חייבת את המתכון. זאת עוגה כל כך טובה אבל גם כל כך ממכרת שצריך לחשוב טוב לפני שמכינים אותה, היא פשוט מתחסלת. וחוץ מזה מי יכול לסרב למתכון שיש בשם שלו את המילה שטרויזל??

המתכון המקורי מהספר 
 365great cakes and pies/ Carol Prager   
שכבר הזמנתי לי ואני מחכה לו שיגיע בדואר. בינתיים עשיתי כמה התאמות לחיך הישראלי אבל נשארתי די נאמנה למקור.


עוגת בננות עם שטרויזל פקאן ושוקולד
__________________________

120 ג' חמאה רכה
1 כוס סוכר (אפשר גם 3/4 כוס, לפי טעמכם)
2 ביצים גדולות
תמצית וניל
3-4 בננות גדולות בשלות (יפה שמה 5)
1/4 כוס חלב (במקור שמנת מתוקה) 
3/4 1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח

לשטרויזל
_______

100 ג' שוקולד מריר קצוץ
1 כוס פקאנים קצוצים גס (אני השתמשתי בפקאנים קלויים מלוחים, זה הסתבר כשילוב גאוני)
1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה
1 כפית קינמון


1. מקציפים חמאה וסוכר עד לתערובת תפוחה, מוסיפים ביצים וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אוורירית.
2. מועכים את הבננות ומערבבים היטב עם תמצית הוניל והחלב/שמנת. מוסיפים ב- 2-3 פעמים לתערובת הביצים תוך כדי הקצפה איטית.
3. מורידים את מהירות ההקצפה למינימום ומוסיפים בהדרגה את הקמח, אבקת האפיה, סודה לשתיה ומלח.
4. מכינים את השטרויזל: מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
5. משטחים חצי מבלילת העוגה בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מפזרים חצי מכמות השטרויזל, ושופכים מעל בזהירות את החצי השני של הבלילה.מעל הכל מפזרים את מה שנותר מהשטרויזל.
6. אופים בחום בינוני כחצי שעה עד שהעוגה שחומה ויציבה, וריח מדהים מתפשט בכל הבית.



אז לכו להכין לכם קפה טוב, ושוקו חם לילדים והתחילו במבצע החיסול.




תגובות

רשומות פופולריות