מרק סלרי וכרישה עם צנימי גבינה




ככה זה תמיד עם החורף שלנו, בנובמבר אנחנו מתלהבים מהגשם הראשון שיורד בשיא החום, ומוציאים מעילים, מגפיים וסוודרים. רק בשביל לגלות שהקיץ עוד ממשיך.
דצמבר, מחכים, עדיין עם חולצות קצרות, מקסימום ארוך דק. 
בינואר כשחושבים שהוא כבר לעולם לא יגיע, הוא מתחיל לטפטף, ככה בקטנה. סערה פה, סערה שם, ובין לבין הפוגה.
ובפברואר כבר מיצינו את הקטע, וכבר לבשנו לפחות חמש פעמים מעיל ונרטבנו פעם אחת בגשם, וקר, ולא כיף, ולא רואים את האביב באופק.
אז במה נשאר לנו להתנחם חוץ מבמרק חם וטוב בערב?
וכשהוא בא עם צנימי גבינה מפונפנים וטעימים, אנחנו בכלל מרגישים באירופה.


זה מרק טעים ומרענן, קל להכנה ומתאים מאד גם לאירוח, כי הוא מיוחד בטעמו העשיר והקרמי, על אף שאין בו טיפת שמנת.
הצנימים מוסיפים לו טעם וענין, ובעיקר מפיצים בבית ריח מטריף והופכים את המרק לארוחה מלאה.


מרק סלרי וכרישה
____________

1 ראש כרישה גדול וטרי 
4-5 גבעולי סלרי
מעט שמן
2 שיני שום
מלח
פלפל

1. בסיר מחממים שמן ומתחילים לפרוס פנימה את הירקות. את הכרישה והסלרי פורסים דק כדי שלא נתקל אחר כך בסיבים, מוסיפים בנוסף לגבעולי הסלרי גם כמה מהעלים.
2. מאדים כעשר דקות את הירקות כדי שיצאו הטעמים ויתעצמו, ומוסיפים מים, מלח ופלפל.
3. מבשלים כחצי שעה עד שכל הירקות רכים, וטוחנים בבלנדר מוט עד למרקם קרמי.


צנימי גבינה
__________

בצרפת מכינים את הצנימים האלה עם גבינת גרוייאר, שיש לה טעם נוכח וקצת חריף.
אנחנו משתמשים בטל העמק או פשוט בגבינה צהובה, הכל הולך.
הצנימים האלה מושלמים גם עם מרק בצל.

לחם לבן פרוס 
פרוסות גבינה צהובה כלשהי

חותכים את הלחם למשולשים יפים, ומניחים מעל כל אחד פרוסת גבינה לפי הגודל שלו. מסדרים בתבנית ומכניסים לתנור ואופים בחום בינוני כעשר דקות עד שקצות הלחם שחומים, והגבינה מתחילה לבעבע ולהשחים מעט.

מגישים מיד.




תגובות

רשומות פופולריות