עוגיות שוקולד עם שוקולד לבן ואגוזים




במקור רציתי לקרוא לעוגיות האלה פשוט 'פינוק חורפי'. כי זה בדיוק מה שהן, פינוק קטן ומתוק אחרי שחוזרים מהרוח והגשם שמשתוללים בחוץ אל הבית המוגן והחמים.
בחורף הפינוק נהיה כל כך זמין- הרי בשבילי לקלף תפוז או קלמנטינה זאת משימה שאני מתחמקת ממנה באלגנטיות ככל שמתאפשר לי. אבל אחר הצהריים, כשכבר בארבע מתחיל להחשיך, ועם החושך מגיע הרעב של הילדים למשהו טעים, כשאין אף מבוגר אחראי אחר מלבדי בסביבה, נראה שאין ברירה- חייבים לקלף פרי הדר לארוחת ארבע. וכשאני מכינה עבור הילדים שלי משהו שדורש ממני מאמץ מיוחד וגורם להם לכזה אושר- אני מרגישה שפינקתי. וכשאמא שלי מזכירה לי כמה ויטמין C יש בזה- אני מרגישה שפינקתי וגם השקעתי לטווח הארוך.
אבל לא על ויטמין C באנו לדבר היום, אלא על דברים חשובים הרבה יותר- או לפחות שווים לו בחשיבות- שוקולד ואגוזים. הרי זה השילוב המושלם. וכשהוא מגיע בנגיסות קטנות לצד שוקו חם עם חלב מוקצף, אין צורך לתאר את הזכרונות המתוקים שארוחת ארבע כזאת תותיר בודאי בליבותיהם הקטנים של ילדי. עם כל הכבוד לפלחי קלמנטינה. 
החורף היא ללא ספק עונתן היפה של העוגיות, פתאום יש זמן, כוח וסבלנות להכניס ולהוציא נאגלות של תבניות עמוסות בעוגיות מהתנור החם. הבצק הפריך אוהב קור ומתנהג בו באופן מושלם, ויש ביקוש ורעב בשפע, לכל סוגי המאכלים, ובעיקר האפויים והמתוקים שבהם.




אפשר להכין אותן גם בלי השוקולד הלבן והאגוזים, או להחליף לשוקולד חלב ופקאן, או עם שברי שוקולד מריר בתוך התערובת, הכל הולך והכל טעים. הן טעימות אפילו בלי כלום.
אז יאללה לעבודה, לפנק לפנק לפנק!


עוגיות שוקולד עם שוקולד לבן ואגוזים
__________________________

225 ג' חמאה רכה (לא נוזלית)
2 ביצים
3/4 כוס סוכר לבן
1/2 כוס + כף סוכר חום כהה
1/4 3 כוסות קמח
1 חבילה אבקת אפיה (2 כפיות גדושות)
1 כפית סודה לשתיה
3/4 כוס קקאו משובח
תמצית וניל

לטופינג:

70 ג' שוקולד לבן קצוץ (לשמור גם את הפירורים)
70 ג' אגוזי מלך קצוצים


1. בקערת המיקסר מקציפים בעדינות חמאה וביצים, מוסיפים את שני סוגי הסוכר וממשיכים להקציף עד שנוצרת תערובת אחידה ואוורירית.
2. מוסיפים לאט לאט, תוך הקצפה איטית את יתר המצרכים עד שמתקבלת תערובת אחידה ונעימה למגע.



הייתי חייבת לצלם את אפקט האומברה הטבעי שנוצר בבצק ברגע שהוספתי את הקקאו, לא מבייש שום ספרית צמרת.



3. בעזרת שתי כפיות מניחים תלוליות על תבנית מרופדת בנייר אפיה.



4. קוצצים את השוקולד הלבן והאגוזים בסכין, ומערבבים יחד.



5. משטחים בעדינות בעזרת האצבעות כל תלולית ומפזרים מעליה קצת שוקולד ואגוזים.


6. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני. אופים דקות ספורות בלבד! (בין 5-7 דקות) רק עד שקצוות העוגיות מתאחדים ומתעגלים. העוגיות מתייצבות כשהן מתקררות. לא לייבש אותן.



אז תכינו לכם ספל גדול של שוקו חם וטעים ושיהיה חורף נעים, מלא בפינוקים מתוקים.



תגובות

רשומות פופולריות