מרק עדשים ירוקות ועדשים אדומות
סבתא שלי מספרת שאצלה בבית, בטנג'יר שבמרוקו, כל בוקר העוזרת היתה יוצאת לשוק, וחוזרת עם ירק יפה שהיא מצאה. פעם דלעת, בפעם אחרת קישואים, ובערב, כל ערב, קיץ וחורף, היו מכינים מרק מהירק ואוכלים עם נתח בשר בקר. רק מלשמוע את הסיפור הזה עושה חשק למרק טוב ולבקר טוב, אבל זה לא הנושא.
אצלנו עונת המרקים נפתחת אחרי ראש השנה ונסגרת לפני פסח, כשאני זורקת את שארית שקדי המרק תוך כדי נקיונות המזווה.
כדי שלא תחשבו שאצלי הילדים אוכלים כל מה שאצלכם לא אני חייבת לציין שיש כאן התמרמרות קלה על ענין המרקים. אבל אני, כמו אמא טובה, עושה את עצמי לא שומעת, וממשיכה להכין כל יום בחורף מרק אחר. בסופו של דבר התקבעו כמה מרקים שהם אוהבים לאכול, ואפילו התחילו להתלהב מהם. וגם אני מתלהבת, כי מרק זה מהיר (בייחוד מרקי קטניות) ובעיקר מזין. אני יודעת שילד שאכל קערת מרק קיבל מנה בריאה וטובה, ואפילו אכל כנראה ירקות שבאופן אחר לעולם לא היה מכניס לפה.
המרק הזה הוא אחד המהירים ואחד האהובים בקרב בני הבית. לוקח כארבעים דקות להכין אותו מתחילת ההכנה ועד לסוף הבישול. הוא סמיך וטעים, ואפשר לשבוע ממנו. זה מרק מלא בריחות שדה חורפי.
יש בו שילוב של עדשים ירוקות ואדומות, דבר שבעבר מעולם לא ניסיתי, כי המתכון המקורי מכיל רק עדשים ירוקות. אבל מאז שהתחלתי להכין ככה הפופולריות שלו רק עלתה.
מרק עדשים ירוקות ועדשים אדומות
________________________
6 מנות גדולות
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
מעט שמן קנולה
1/4 1 כוס עדשים ירוקות שטופות (אין צורך בהשריה)
1 כוס עדשים אדומות
3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 עגבניה חתוכה לקוביות
-אופציה: 4 כפות רסק עגבניות
רבע צרור כוסברה קצוצה
1 שן שום כתושה
1/4 כפית כמון
2 כפיות מלח
פלפל שחור
1. בסיר שמים שמן ובצל יחד ומשקיפים את הבצל במשך כמה דקות.
2. מוסיפים את העדשים והירקות ומערבבים. נותנים לטעמים לצאת במשך כמה דקות עד שמכסים הכל במים (המים צריכים להגיע כמה סנטימטרים מעל הירקות).
3. מתבלים
4. לאחר בישול של כרבע שעה, כשהעדשים מתחילות לספוג מים בודקים אם יש צורך להוסיף מים.
5. כשהגזר והעדשים רכים המרק מוכן.
6. לפני ההגשה ניתן לטחון מעט, אפשר גם לא לטחון בכלל. איך שאתם מעדיפים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה