גרנולה ביתית


אין לי הסבר לזה, אבל בכל פעם כשמתקרב פורים, אני מחליטה להכין גרנולה. 
אין לי מושג למה. אולי זה משהו באוויר, בפריחה או בשעות האור, אבל בכל פעם אני מוצאת את עצמי מכינה גרנולה בסביבות פורים דווקא. 



מה שכיף בגרנולה זה שהיא נשמרת המון המון זמן, היא טעימה כנשנוש אבל בתוספת יוגורט היא כבר כמעט ארוחה. וכל כך קל וכיף להכין אותה, אין צורך בשום כישורים מיוחדים.



זה מתכון די בסיסי, ואפשר להוסיף לו מה שאתם אוהבים ורוצים (בגבולות הטעם הטוב כמובן).




גרנולה ביתית
_________

4 כוסות שיבולת שועל-
אפשר לשלב שיבולת שועל שלמה עם פתיתי שיבולת שועל.
1/2 כוס סוכר חום-
ניתן להחליף ב-1/3 כוס סירופ מייפל
1/2 כוס קוקוס (לא לוותר!)
1/2 כוס גפרורי שקדים
1/3 כוס שמן קנולה
1/2 כפית קינמון

תוספות אפשריות-
אגוזי פקאן/מלך/שקדים (להכניס לא קלוי לתערובת לפני האפיה)
זרעי צ'יה/פשתן (לפני האפיה)
בננות מיובשות (אחרי אפיה)
שוקולד (אחרי אפיה)
צימוקים (אחרי אפיה)





1. מערבבים את כל החומרים בתבנית גדולה (הכי טוב בתבנית התנור מרופדת בנייר אפיה).
2. להכניס לתנור ולאפות בחום בינוני-נמוך (160 מעלות).
3. בכל כמה דקות לערבב את הגרנולה בתבנית על מנת שתשחים כולה באותה מידה. (לוקח בממוצע בין רבע שעה לחצי שעה)
4. כששחום להוציא מיד מהתנור.


5. אם רוצים להוסיף תוספות כמו פירות יבשים או שוקולד, זה הזמן לערבב אותן פנימה.
6. שמורים בכלי אטום עד שלושה חודשים.



מגישים עם יוגורט יווני ופירות העונה. מוצלח מאד גם עם שמנת של פעם.
כמובן שיש כאן רעיון מצוין למשלוח מנות מקורי וטעים- צנצנת גרנולה ביתית, יוגורט, ופירות העונה.
ואולי בעצם זה היה כל הסיפור, להזכר בגרנולה לפני פורים בשביל להספיק להכין ממנה משלוח מנות, מה שעשיתי אולי פעם אחת בכל ארבע עשרה השנים שאני מכינה גרנולה ביתית- רק עכשיו נפל לי האסימון.



תגובות

  1. אוי זה נראה מעולה אבל אני אוהבת לאכול גרנולה בצלחות עמוקות

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות