לחם כוסמין מהיר
מבין כל הקמחים דווקא עם קמח הכוסמין לקח לי זמן להתיידד. לא יודעת למה, אולי כי אצלי הכל אסוציאטיבי והוא לא מזכיר לי שום דבר. לא יודעת. בפעמים הראשונות הכנתי ממנו לחם מעורב עם קמחים אחרים ולא השתכנעתי. הפעם ניסיתי להכין מתכון פשוט ובסיסי אבל על בסיס קמח כוסמין בלבד. כדי לבודד את הטעם שלו ולהבין בדיוק איך הוא מתנהג. אמרתי לעצמי שאם הנסיון הזה לא יצליח, אעזוב את הכוסמין ואתמקד באהובי משכבר הימים, קמח מלא, קמח שיפון ווריאציות עליהם. הנסיון הצליח מעל המצופה, ליתר בטחון גם שלחתי כיכר אחת לחברים כנים כדי לקבל משוב אמיתי, ובעודי מתכוננת לצאת מהבית שלהם, הבת הקטנה שלהם כבר נתנה בו ביס הגון וביקשה עוד. הבנתי את המשוב. השלב השני היה להגיש אותו לטועמים הביתיים שלי, שהיללו וטרפו אותו ולא הותירו אפילו שתי פרוסות לסנדביץ' של מחר. המתכון אולי נראה מפורט ומלא שלבים אבל הוא בסיסי מאד, מהיר יחסית ללחמים באיכות הזאת (אוורירי ורך מבפנים ובעל קראסט עבה ופציח) ועשוי מחומרים זמינים שיש בדרך כלל בבית. הטעם שלו מאד ניטרלי ומתאים גם עם חמאה וריבה מצד אחד, ומצד שני גם עם ממרחים מלוחים. אפשר להוסיף לו תוספות כיד הדמיון הטובה, גרעינים וזרעים, זיתים קצוצים, בצל מטוגן או עשבי תיבול.
לחם כוסמין מהיר
________________
1 ק"ג קמח כוסמין בהיר
2 כפיות שמרים
3 כפיות סוכר דמררה בהיר
1/2 2 כוסות מים פושרים
2 כפיות שמן זית
1 כפית מלח
להברשה:
1 כפית שמן זית
1 כפית מים
1. בקערת המיקסר לערבב קמח ושמרים.
2. להמיס את הסוכר בתוך כוס אחת מהמים, ולהוסיף אותה ואת היתר אל תערובת הקמח, יחד עם שמן הזית.
3. ללוש עד שנוצר בצק גמיש, להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש במשך כשמונה דקות.
4. לכסות את הקערה ולהתפיח את הבצק כשעה. בינתיים לחמם את התנור לחום גבוה (220 מעלות) ולהניח בתחתית התנור תבנית ריקה.
5. להוציא את הבצק אל משטח העבודה, ללוש עוד כמה דקות וליצור שתי כיכרות לחם מאורכות. לתת לכיכרות לתפוח עוד כחצי שעה.
6. כשהכיכרות תפוחות, לזרוק אל התבנית הריקה שבתנור כמה קוביות קרח, על מנת ליצור אדים שיאפשרו ללחם לקבל קראסט פריך.
7. בעזרת סכין חדה לחרוץ כמה חריצים בכיכרות, להבריש בזהירות בתערובת השמן והמים ולהכניס לתנור.
8. להוריד את חום התנור ל-180 מעלות ולאפות כחצי שעה או עד שהכיכרות שחומות מלמעלה ומלמטה, ובנקישה עליהן נשמע צליל חלול.
הכיכרות לפני ההתפחה
תגובות
הוסף רשומת תגובה