קינוח מהיר בטעם טילון פקאן וגם פקאן סיני בהכנה ביתית
ליל הסדר מתקרב בצעדי ענק,
החמות בלחץ,
הסנט מוריץ כבר עשה לנו קרחת,
שואב האבק כבר מזמן נחנק,
ובמקום סדר נהיה לנו ברדק.
כולם מנקים ומקרצפים
ולי משום מה יש זמן להכנת קינוחים,
ופוסטים מחורזים.
בכל מקום שיש בו מארחים ומתארחים, במוקדם או במאוחר ישמע המשפט "מה להביא"?
וכתשובה ישמע המשפט המפתיע עוד יותר : "כלום, אולי קינוח"
טוב, קינוח זה לא 'כלום' אבל יחסית לטירחה של המארחים זה באמת עשוי להיראות ככלום, או אפילו כ'לא כלום' תלוי כמה המארחים והאורחים נמנו על הזן המפרגן.
בדיוק בשביל רגעים כאלה יצרתי עבורכם את הקינוח המושלם לליל הסדר ובכלל-
חמש דקות הכנה על השעון,
אפשר להכין בגירסה חלבית/פרווה,
שלושה מרכיבים בלבד,
והטעם? האורחים שלי התלהבו ואמרו: היי! זה טילון פקאן! בהחלט מחמאה שלא ציפיתי לה. וכך גם ניתן לו שמו.
אז קדימה, לעבודה.
גלידת 'טילון פקאן'
_____________
2 שמנת מתוקה לקצפת/ שמנת צמחית
*לפרווה אני ממליצה מאד על 'השף הלבן' שאין לה את טעם הלוואי האופייני לשמנת צמחית.
1 כף סירופ מייפל
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב
פקאן סיני לפיזור
*לאופציה לא לפסח: אם מכינים בתבנית, מניחים בתחתיתה פתי בר טבול בכפית קפה מהולה בחצי כוס מים.
1. להקציף יחד שמנת, מייפל ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה.
2. לזלף לכוסות אישיות או לשטח בתבנית אינגליש קייק גדולה.
3. לפזר פקאן סיני שבור מעל.
4. להקפיא לכמה שעות ולהגיש ישירות מהמקפיא.
פקאן סיני לפסח הוא כשר רק לאוכלי קטניות, אני מנחשת שזה בגלל השמן. ניתן בהחלט להכין פקאן סיני לבד, זה מצריך כמה שלבים אבל יוצא ממש כמו המקור.
פקאן סיני ביתי
__________
פקאן טרי מקולף (לא קלוי)
- מכינים סירופ סוכר: ממיסים בסיר קטן כמות שווה של סוכר ומים (אפשר להתחיל מכוס מים כוס סוכר)
מערבבים עד שנוצר סירופ סמיך.
-מוסיפים את הפקאנים פנימה ומבשלים יחד רבע שעה עד שהפקאנים מכוסים בסירופ והוא קצת נספג בהם.
-מוציאים את הפקאנים לצלחת מרופדת בנייר אפיה ומניחים בשכבה אחת, שלא ידבקו זה לזה.
-מכניסים למקפיא לשעה- שעתיים.
-מוציאים מהמקפיא ומטגנים בשמן חצי עמוק. מוציאים בעזרת כף מחוררת.
החמות בלחץ,
הסנט מוריץ כבר עשה לנו קרחת,
שואב האבק כבר מזמן נחנק,
ובמקום סדר נהיה לנו ברדק.
כולם מנקים ומקרצפים
ולי משום מה יש זמן להכנת קינוחים,
ופוסטים מחורזים.
בכל מקום שיש בו מארחים ומתארחים, במוקדם או במאוחר ישמע המשפט "מה להביא"?
וכתשובה ישמע המשפט המפתיע עוד יותר : "כלום, אולי קינוח"
טוב, קינוח זה לא 'כלום' אבל יחסית לטירחה של המארחים זה באמת עשוי להיראות ככלום, או אפילו כ'לא כלום' תלוי כמה המארחים והאורחים נמנו על הזן המפרגן.
בדיוק בשביל רגעים כאלה יצרתי עבורכם את הקינוח המושלם לליל הסדר ובכלל-
חמש דקות הכנה על השעון,
אפשר להכין בגירסה חלבית/פרווה,
שלושה מרכיבים בלבד,
והטעם? האורחים שלי התלהבו ואמרו: היי! זה טילון פקאן! בהחלט מחמאה שלא ציפיתי לה. וכך גם ניתן לו שמו.
אז קדימה, לעבודה.
גלידת 'טילון פקאן'
_____________
2 שמנת מתוקה לקצפת/ שמנת צמחית
*לפרווה אני ממליצה מאד על 'השף הלבן' שאין לה את טעם הלוואי האופייני לשמנת צמחית.
1 כף סירופ מייפל
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב
פקאן סיני לפיזור
*לאופציה לא לפסח: אם מכינים בתבנית, מניחים בתחתיתה פתי בר טבול בכפית קפה מהולה בחצי כוס מים.
1. להקציף יחד שמנת, מייפל ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה.
2. לזלף לכוסות אישיות או לשטח בתבנית אינגליש קייק גדולה.
3. לפזר פקאן סיני שבור מעל.
4. להקפיא לכמה שעות ולהגיש ישירות מהמקפיא.
פקאן סיני לפסח הוא כשר רק לאוכלי קטניות, אני מנחשת שזה בגלל השמן. ניתן בהחלט להכין פקאן סיני לבד, זה מצריך כמה שלבים אבל יוצא ממש כמו המקור.
פקאן סיני ביתי
__________
פקאן טרי מקולף (לא קלוי)
- מכינים סירופ סוכר: ממיסים בסיר קטן כמות שווה של סוכר ומים (אפשר להתחיל מכוס מים כוס סוכר)
מערבבים עד שנוצר סירופ סמיך.
-מוסיפים את הפקאנים פנימה ומבשלים יחד רבע שעה עד שהפקאנים מכוסים בסירופ והוא קצת נספג בהם.
-מוציאים את הפקאנים לצלחת מרופדת בנייר אפיה ומניחים בשכבה אחת, שלא ידבקו זה לזה.
-מכניסים למקפיא לשעה- שעתיים.
-מוציאים מהמקפיא ומטגנים בשמן חצי עמוק. מוציאים בעזרת כף מחוררת.
תגובות
הוסף רשומת תגובה