לחם טעים מקמח מלא


אתם בטח שואלים למה צריך לציין שהלחם טעים? ואיך נפלתי עליכם שבועיים לפני פסח עם שני מתכונים ללחמים דווקא.

שאלות מורכבות, אענה בפשטות-
בואו נפתח את הנושא, ונהיה כנים- לא כל לחם מקמח מלא הוא טעים. פשוט כך. יש סברה שמה ש'בריא' יותר צריך להיות פחות טעים. או חסר צבע, או בטעם אדמה, או כולם ביחד.
כאן זה לא המקרה. הוא באמת טעים! תנסו.....
ולמה לפני פסח? רצה הגורל וגיליתי לפני שבועיים שיש ברשותי כ-6 ק"ג קמח מלא, 2 ק"ג קמח לבן, 1 ק"ג קמח כוסמין ו- 2.5 ק"ג קמח שיפון. אין מצב שאני זורקת לפני פסח. מה עושים? אופים!
אנחנו אוכלים, ואתם נהנים ממתכונים. מצוין לחיסול חמץ, או לפתיחת שנת החמץ הבאה, מיד אחרי פסח.
קבלו מתכון קל וטעים שבנוסף לקמח גם משתמש בשאריות שיבולת שועל אם יש לכם.

*לגבי הגלוטן- קונים אותו בחנויות מתמחות בכמות שמספיקה להמון זמן. הוא נועד לחיזוק קמחים דלים בגלוטן על מנת לחזק את רשת הגלוטן ולגרום לאלסטיות ותפיחה טובה יותר של הבצק, אפשר כמובן גם בלעדיו, ואפשר לנסות משפר אפיה שעושה פעולה דומה. 

לחם טעים מקמח מלא
________________

ל-4 כיכרות בינוניות או 3 גדולות


6 כוסות קמח מלא
2 כוסות קמח לבן
1 כף גלוטן
1 כוס שיבולת שועל
2 כפות סוכר
3 כפות שמרים

1/4 כוס שמן קנולה
1/2 2 כוסות מי ברז
1 כף גדושה מלח

1/2 כוס קמח לקימוח

1. בקערת מיקסר מניחים את הקמחים,הגלוטן, שיבולת השועל, סוכר ושמרים ומתחילים לערבב במהירות נמוכה.
2. מוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה איטית שמן, 2 כוסות מים ומלח.
3. אם יש צורך- מוסיפים לאט לאט עוד מים (עד 3 כוסות) עד שמתקבל בצק נעים ונוח לעבודה. לא יבש ולא דביק.
4. מתפיחים עד להכפלת נפח- בין חצי שעה לשעה.
5. מוציאים מהבצק את האויר ומחלקים לארבעה חלקים, יוצרים מכל חלק כיכר, מגלגלים בקמח ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה להתפחה.


5. מתפיחים את הכיכרות כחצי שעה, ובינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות.בתחתית התנור מניחים תבנית ריקה.


6. כשהכיכרות תפחו, חורצים בהן חריצים בעזרת סכין חדה מאד.


7. מניחים בתוך התבנית שבתנור מספר קוביות קרח, ומכניסים את הלחמים לתנור. (התהליך נועד להבטיח שיווצרו אדים בתנור וקרום הלחם יתקשה לעומת תוכו הרך)
8. אופים כחצי שעה עד שהכיכרות שחומות מעט ובנקישה נשמע צליל חלול.


9. מקררים על רשת ופורסים.



*ניתן לשמור את הלחם בכלי אטום כארבעה ימים, או להקפיא פרוס ולהוציא בכל פעם כמה פרוסות לכריך.



תגובות

רשומות פופולריות