בראוניז ללא גלוטן גם לפסח
למרות שאנחנו באמצע החג, וכולם מטיילים, נופשים וכמובן אוכלים ואוכלים, אני חייבת לשתף אתכם במתכון הזה.
יש לי מתכון קבוע של בראוניז לפסח, אבל הוא כולל קמח מצה. אצלנו לא נהוג לאכול קמח מצה לפני ליל הסדר. לכן, חיפשתי עוגה שתתאים לערב החג- ללא קמח מצה, וכשרחלי שלחה לי את המתכון הזה של יעלי אחותה, הוא בא לי בול בזמן. אין בו טיפת קמח מצה, רק קמח תפוחי אדמה. הכנתי אותם מהר. ברגע שהתבנית נחתה על שולחן המטבח היא התחילה להאכל.
ממה שנשאר לקחנו למארחים ושם- למרות שהיו עוד שלל עוגות ועוגיות- זאת התבנית הראשונה שחוסלה עד תום.
מדובר בבראוניז רכים ושוקולדיים מאד.
הבונוס הוא שהם נטולי גלוטן, ללא לקטוז, פרווה ומאד מאד טעימים.
אני אימצתי אותם בענק, לפסח ולכל השנה.
אז אם לא תספיקו להכין אותם לפסח, תוכלו לשמח איתם את מי שמקפיד על תזונה נטולת גלוטן ואפילו נטולת לקטוז, כל השנה.
חג שמח!
בראוניז ללא גלוטן כשר לפסח
____________________
4 ביצים
1 כוס סוכר
200 ג' שוקולד מריר
1/4 כוס שמן
3 כפות קקאו
1 כוס קמח תפוחי אדמה
1. בקערת המיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר על מהירות נמוכה.
2. בינתיים ממיסים שוקולד ושמן במיקרוגל בפולסים של עשר שניות כל פעם, עד שהשוקולד נמס, ומערבבים.
3. מוסיפים לקציפת הביצים קקאו, שוקולד מומס ומערבלים מעט, מוסיפים קמח תפוחי אדמה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה ולא יותר.
4. שופכים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
5. אופים בחום בינוני 20-30 דק' עד שהחלק העליון מבריק וקיסם יוצא עם פירורים לחים. להיזהר לא לייבש, תוציאו את הבראוניז מהתנור בדיוק כשאתם חושבים שהם כמעט מוכנים, ככה הם יהיו לחים ונימוחים.
כמה זמן?
השבמחקעוגה מצוינת, תודה
השבמחק