לחם פשוט מקמח לבן
לַמְדֵנִי אֶת הַּשִיר הַּפָשּוט שֶל הַלֶחֶם
ופְרֹוס לִי חֵלֶק מִשְלֹומֵך
קָחֵנִי עִם אָבָק הַּיֹומְיֹום עַל הַשֶכֶם
כְשֶתִרְאֵנִי לְפָנֶיך
השיר הזה של רחל שפירא התנגן לי בראש במהלך כל ההכנה של הלחם הזה, זה לחם פשוט, או פשוט- לחם, כמו הדבר הראשון שחושבים עליו כשחושבים על לחם
הוא הבסיס לכל יתר השכלולים, התוספות וההתחכמויות, אבל אין דומה לטעם של לחם בסיסי, ריחני, וביתי
הבשורה כאן היא שכל אחד, אבל באמת כל אחד יכול להכין אותו, ובמקרה הזה הפשטות שלו רק מוסיפה לטעם והיא ממש לכתחילה, ולא בשביל לפשט את המתכון. זה הלחם שהילדים שלי הכריזו שהוא הכי טעים מכולם, ואכן- שתי כיכרות חוסלו לחלוטין בארוחת ערב תמימה
אז הנה מתכון פשוט, גם ברשימת הרכיבים שלו , צריך להצמד להוראות ולא לקצר בהתפחות, זה הסוד האמיתי בהכנת לחם ביתי ואיכותי
אז הנה מתכון פשוט, גם ברשימת הרכיבים שלו , צריך להצמד להוראות ולא לקצר בהתפחות, זה הסוד האמיתי בהכנת לחם ביתי ואיכותי
אז יאללה אפשר לצאת לדרך
לחם פשוט
_________
4
כוסות קמח לבן
2
כפות שמרים יבשים
1
כפית שמן זית
3/4
כף מלח
1 1/4
כוסות מים מהברז
מערבבים קמח ושמרים, ומוסיפים לאט לאט את יתר הרכיבים חוץ מהמים תוך ערבול במיקסר
מתחילים להוסיף כוס מים ולאט לאט מוסיפים עוד בהתאם לצורך- בכל פעם מוסיפים כמה טיפות וממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק נעים, לא דביק ולא קשה
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד להתפחה מלאה (הכפלת נפח) מנסיוני כדאי גם להרחיק את חובבת חירור הניילון מהאזור
\
כשהבצק תופח, מוציאים ממנו את האויר, מעבירים למשטח עבודה ומחלקים לשתי חתיכות שוות בגודלן
כל חתיכה מרדדים קלות רק כדי שיהיה שטוח ומגלגלים לכיכר מאורכת
צובטים קלות את קצה הכיכר לסגירה טובה ואסתטית
מניחים את הכיכרות על תבנית להתפחה ובינתיים מחממים תנור לחום בינוני- גבוה ומניחים בתחתית התנור תבנית חד פעמית ריקה
כשהן תפוחות (לא יכפילו את נפחן, אבל בהחלט יתרחבו) מניחים בזהירות בתוך התבנית החד פעמית שבתחתית התנור כמה קוביות קרח שייצרו אדים בתנור מה שיעזור ליצור קרום פריך ללחם
בינתיים מפזרים מעל הכיכרות קמח, וחורצים בעזרת סכין חדה מאד בזהירות אך בנחישות חריצים בכל כיכר
מכניסים לתנור ואופים 30-40 דקות עד שהכיכרות זהובות גם מלמטה ומשמיעות צליל חלול כשנוקשים עליהן
מצננים על רשת וכשקר אפשר לפרוס
תגובות
הוסף רשומת תגובה