חלת מפתח- הדרכה מצולמת



בשבת הראשונה שאחרי פסח נהוג לאפות חלה בצורת מפתח, כסגולה לפרנסה טובה. אין לי מושג מאיפה הגיע המנהג, לא הכרתי אותו עד לשנים האחרונות ממש, אבל אימצתי
בעיני זה מסמל גם את ניפוי הקמח הראשון והמאסיבי שאחרי פסח, וסגולה לאפיה טובה כל השנה (זה כמו
 פרנסה טובה, לא?). בכל מקרה אני משתדלת לדבוק במנהג הזה ובכל שנה אופה חלת מפתח אחת מתוך כל החלות שיוצאות משני קילו קמח
הבעיה היא הצורה. זה נשמע קל להכין חלה בצורת מפתח, אבל בפועל, כל שנה יוצא איזה חייזר לא ברור. בשנה שעברה ניסיתי להתחכם ויצאה לי צורת פיל. פחות. אבל העיקר הכוונה. ככה אומרים.
השנה החלטתי להתחכם לעצמי ולמצוא שיטה שתייצר לי חלת מפתח שנראית אשכרה כמו.... מפתח
נראה לי שהצלחתי

ואם הצלחתי אני משתפת גם אתכם בכל הטוב הזה, תהנו ושלחו לי תמונות 


זה קל מאד ולוקח רק כמה דקות, בלי קליעות מיוחדות, ובלי התחכמויות

ראשית מכינים בצק לחלות מהמתכון האהוב עליכם

אחרי התפחה, והפרשת חלה, לוקחים מתוך הבצק שלוש חתיכות- אחת גדולה, השניה בינונית והשלישית קטנה
כדי שלא תמצאו עצמכם עם חלה ענקית קחו חתיכות לא גדולות- הגדולה בערך בגודל תפוז, לא יותר


את העיגול הגדול מגלגלים ומותחים תוך גילגול לנחש ארוך 



יוצרים מהנחש לולאה פשוטה ומשאירים קצוות די ארוכים ושווים באורכם




 את הרצועה העליונה תופסים בקצה ומקפלים כלפי פנים אל מתחת להצטלבות הלולאה המקורית



עושים את אותו דבר עם הרצועה התחתונה וגם אותה מקפלים אל מתחת להצטלבות המקורית




זהו ראש המפתח



את חתיכת הבצק הבינונית מגלגלים לנחש ישר ולא דק מדי




את החתיכה הקטנה ביותר מחלקים לשתי חתיכות ויוצרים צורת עלה, מחברים אותן לבסיס המפתח



תגובות

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות