בייגלה (פרצל) ביתי



זהו, פסח מאחורינו. 
כבר כתבתי כאן לא פעם שאנחנו מאלה שדווקא אוהבים את פסח, אבל מה לעשות, שיותר משאני אוהבת את פסח אני אוהבת לאפות. ואם מעורבים בזה שמרים- משובח.

זה מתכון מעולה למי שרוצה לעשות סיפתח לעונת הלחם המחודשת, עד לפסח הבא.

המתכון שייך לכוהנת הגדולה של הלחם, סמדר זורע- ברמק.
אני מכינה את הבייגלה הזה בכל פעם שבא לי לפנק, את בני הבית או חברים ושכנים.
זה מתכון קל, אין בו פספוסים, והבייגלה טעים ביותר.
והסיבה הכי חשובה? הם פשוט יפיפיים, ובכל פעם שתצא התבנית מהתנור אתם לא תאמינו שאתם עצמכם יצרתם אותם, ובקלות.
אירגנתי לכם הוראות מצולמות כדי שתוכלו גם אתם להתגאות בתבנית מלאה בייגלה ריחני ויפה.


בייגלה (פרצל)
__________

1/2 3 כוסות קמח לבן
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
1 כוס ועוד 2-3 כפות מים פושרים

לציפוי:
1 חלמון טרוף עם 1 כף מים
מלח גס

1. מערבבים קמח ומלח, מוסיפים סוכר ושמרים ומערבבים.
2. יוצרים גומחה בקמח ושופכים פנימה כוס מים ומערבבים. אם הבצק עדיין פירורי מוסיפים עוד מעט מים בטיפות, עד שהבצק מתאחד.
3. מגלגלים את הבצק בקערה משומנת קלות ומניחים לתפיחה עד להכפלת נפח.
4. לשים מעט את הבצק ומחלקים ל-12 חלקים. 
5. על משטח נקי ולא מקומח מגלגלים כל חלק לגליל ארוך (כ-45 ס"מ), הבצק מאד גמיש. מכל גליל יוצרים לולאה, מפתלים את הקצוות, מרימים את ה'קשר', מסובבים לאחור ומדביקים בלחיצה למסגרת הלולאה בצורת כעך.


יוצרים לולאה


מפתלים את הקצוות




מרימים, הופכים, ומדביקים למסגרת בלחיצה

6. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרחק זה מזה, ומכסים במגבת לתפיחה נוספת של כחצי שעה.



7. מושחים בעדינות כל בייגלה בחלמון הטרוף, ומפזרים מעט מלח גס.
8. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (כ-200 מעלות) כ-15-20 דק' עד שהבייגלה מזהיבים. מצננים על רשת.



תגובות

רשומות פופולריות