עוגת גבינה וקפוצ'ינו
כשהכנתי את העוגה הזאת, השלישית שלי עמדה מאחורי ושאלה אם היא יכולה ללקק את מה שנשאר מהקפצת (הטעות במקור). ופתאום זה הכה בי, זה ממש גאוני. הרי זאת היתה באמת קפצת! קצפת קפה, שהכנתי לעוגה הזאת.
העוגה הזאת נולדה לאחר שראיתי עוגה כזאת בחלון ראוה של בית קפה ולא הספקתי לטעום אותה. החלטתי שאני חייבת להכין אותה בבית.
ערכתי כמה נסיונות, כשלבסוף הגעתי אל התוצאה הסופית- בסיס אפוי פריך, מילוי גבינה קרמי, וענני קצפת קפה (או קפצת אם תרצו) ממעל.
עוגה לא מתוקה מאד, שמשלבת הכל- בצק פריך, חמיצות הגבינה ורכות הקצפת יחד עם מרירות קלה בטעם קפה. מושלם.
מומלץ להכין את העוגה הזאת יום לפני ההגשה כדי שהתערובת תתיצב ותתקרר היטב.
_____________
לתחתית:
1/2 1 כוס קמח
קמצוץ מלח
150 ג' חמאה רכה
3 כפות מים קרים
למלית הגבינה:
250 ג' גבינת שמנת
200 ג' גבינה לבנה (ניתן להחליף בשמנת חמוצה)
3 כפות סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
לקצפת קפוצ'ינו:
3 כפיות קפה מגורען
1 כף סוכר
1/2 1 כף חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1. מערבבים את כל חומרי הבצק, ומשטחים בתבנית עגולה.
2. אופים בחום בינוני עד שהבצק זהוב ופריך. מניחים להתקררות מלאה ובינתיים מכינים את המלית.
3. מכינים את מלית הגבינה:
מערבבים את שני סוגי הגבינות עם הסוכר. מקציפים את השמנת עם הפודינג לקצפת יציבה ומאחדים בעדינות את תערובת הגבינה לתוך הקצפת.
4. מכינים את קצפת הקפוצ'ינו:
מערבבים היטב קפה, סוכר וחלב עד שהקפה נמס לגמרי ומתקבלת תערובת כהה וחלקה. מקציפים את השמנת עם הפודינג ותערובת הקפה לקצפת יציבה.
5. משטחים את תערובת הגבינה מעל הבצק, ומעליה משטחים או מזלפים את קצפת הקפה.
6. שומרים בקירור.
תגובות
הוסף רשומת תגובה