בראוניז שוקולד גבינה


אין שבועות אצלנו בלי הבראוניז האלה, וכשאני אומרת שאין, זה אומר שאני מכינה אותם כבר 14 שנה רצוף.
בשנה הראשונה ניסיתי להכין ממתכון אחר, והכל התחרבש, ונחתך מבולגן, בקיצור- זה לא היה זה. ואז ביקשו להביא עוגות ללומדים בלילה, והיינו זוג צעיר ולא היה לי משהו אחר, אז חתכתי מה שהצלחתי, הקפאתי לייצוב מקסימלי ושלחתי לבית הכנסת.
בסוף הלימוד באו שני אנשים, הצביעו על הצלחת הריקה (!) ושאלו- מי הכין את הדבר הטעים שהיה כאן?
לא ידעתי מה לומר, ואת הפאדיחה החליפה מבוכה נעימה. ואז החלטתי לנסות לשנות קצת כמויות עד שאגיע לתוצאה הרצויה. וכך היה.
בשנה שאחריה כבר היו בראוניז שוקולד גבינה לתפארת, וכולם מרוצים, בייחוד אני.




הבראוניז האלה מאד פאדג'יים, והשכבה העליונה מוסיפה להם חמיצות קלה ונימוחה.
אני מגישה אותם ישירות מהמקפיא. ההכנה שלהם מהירה, אין צורך במיקסר, הכל נאפה בבת אחת, והאפיה קצרה.





בראוניז שוקולד- גבינה
________________

לשכבת השוקולד:

250 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה
1/2 1 כוסות סוכר
2 ביצים
1 כוס קמח
קמצוץ מלח

לשכבה הלבנה:

1/2 קופסא גבינה לבנה או סקי או גבינת שמנת, מה שנשאר לכם מבישולי שבועות יהיה מעולה.
1 גביע שמנת חמוצה
1/4 כוס סוכר
מעט תמצית וניל
1 ביצה

1. ממיסים יחד שוקולד וחמאה חתוכים שניהם לקוביות עם מעט מים במיקרו, בפולסים של 15 שניות בכל  פעם על מנת למנוע מהשוקולד להחרך.
2. מערבבים סוכר לתוך השוקולד, ומיד אחר כך תוך ערבוב מהיר מוסיפים ביצים אחת אחת.
3. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
4. משטחים בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפיה.
5. מערבבים את כל מצרכי התערובת הלבנה, ומשטחים מעל תערובת השוקולד.
6. אופים בחום בינוני עד שהעוגה מתייצבת ושולי התערובת הלבנה מתחילים להזהיב, לא יותר.
7. מקררים את העוגה היטב בתוך התבנית במשך כמה שעות, או לילה במקרר, ואז ניתן לפרוס לריבועים ישרים.
8. שומרים במקפיא.



תגובות

רשומות פופולריות