קיש בצל ובטטה



זה קיש טעים ומתקתק, שתמיד משתלב יפה בשולחן חלבי, לצד סלט או גבינות.
המלית שלו קלילה ולא עמוסה בגבינות, מה שגורם לטעם הבטטה להיות עמוק וטעים יחד עם הבצל המטוגן.

התחתית עשויה מבצק הקיש הנצחי שלי, שאפשר להכין גם עם טריק מגניב של שקשוק קופסא.

קיש בטטה ובצל
___________

לבצק:

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גרם קמח (כוס וחצי)
3 כפות מים קרים

למלית:

1 בטטה בינונית
1 בצל גדול
3/4 מיכל שמנת מתוקה
2 ביצים
מעט אגוז מוסקט טחון
חמאה לטיגון
1/2 כפית מלח
פלפל שחור



1. מניחים את כל חומרי הבצק במעבד מזון עם להב מתכת ומעבדים בכמה פולסים רק עד שמתקבל כדור בצק. 

**אופציה נוספת להכנת הבצק: מרככים מעט את החמאה כמה שניות במיקרוגל (לא ממיסים לגמרי) ומניחים את כל חומרי הבצק בקופסא עם מכסה אטום. משקשקים את הקופסא עד שנוצר בצק***

2. משטחים את הבצק בתבנית פאי ואופים כרבע שעה עד להזהבה ראשונית.

3. שוטפים את הבטטה ומניחים אותה בשלמותה במיקרוגל מכוסה במכסה 10 דקות עד שהיא מתרככת.



4. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במעט חמאה עד שהוא מתחיל להשחים.
5. מערבבים את השמנת והביצים עם מלח, פלפל ואגוז מוסקט טחון, מרוקנים פנימה את פנים הבטטה ומוסיפים את הבצל המטוגן. מערבבים היטב ומשטחים על הבצק.
6. אופים בחום בינוני כעשרים דקות עד שפני הקיש מזהיבים.


תגובות

רשומות פופולריות