קיש עגבניות וגבינת עיזים




הקיש הזה הוא אחד הקלאסיים אצלי במטבח, אני אוהבת אותו כי יש בו שילוב טעמים ומרקמים נעים ומעניין, והוא גם יפה. 
הבצק הוא בצק הקיש האולטימטיבי שלקחתי פעם מאיזה מגזין צרפתי ומאז לא נפרדו דרכינו.
אני קוראת לו בצק 1,2,3 וככה אני זוכרת את הכמויות- 100, 200, 3.
אפשר להכין אותו כרגיל במעבד מזון. ואפשר גם..... שימו לב...... להכין אותו בשיטת שייק אנד בייק. מכניסים הכל לקערה ותוך כמה שקשוקים יוצא בצק! נסו ותהנו.

המלית, בזכות גבינת העיזים יוצאת מלאה בטעם ובמרקם קרמי, זה בזכות דרך ההכנה. במקום להניח את פרוסות גבינת העיזים מעל המלית אני מניחה אותן דווקא מתחתיה, כדי שהן ימסו ולא ישחימו ויתקשו.
אני מתבלת במרווה כי השילוב שלה בעיני מצוין, אבל ניתן בהחלט להמיר לבזיליקום או להשמיט, הקיש מלא בטעם ובמרקם גם ככה.





קיש עגבניות וגבינת עיזים
__________________

לבצק:

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גרם קמח (כוס וחצי)
3 כפות מים קרים

למלית:

1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף גדושה שמנת חמוצה
2 ביצים
אשכול עגבניות שרי
חצי גליל גבינת עיזים רכה
כמה עלי מרווה
1/3 כפית מלח
פלפל שחור


1. מניחים את כל חומרי הבצק במעבד מזון עם להב מתכת ומעבדים בכמה פולסים רק עד שמתקבל כדור בצק. 

**אופציה נוספת להכנת הבצק: מרככים מעט את החמאה כמה שניות במיקרוגל (לא ממיסים לגמרי) ומניחים את כל חומרי הבצק בקופסא עם מכסה אטום. משקשקים את הקופסא עד שנוצר בצק***

2. משטחים את הבצק בתבנית פאי ואופים כרבע שעה עד להזהבה ראשונית.
3. מערבבים את השמנות עם הביצים המלח והפלפל.
4. על תחתית הבצק מניחים פרוסות מגבינת העיזים, ומעליהן שופכים בזהירות את המלית הנוזלית. מסדרים מעל את העגבניות והמרווה.
5. אופים כעשרים דקות עד שהמלית מזהיבה.

ניתן להקפיא מכוסה היטב ולחמם בתנור לפני ההגשה.

תגובות

רשומות פופולריות