קראנץ שמרים שוקולד ואגוזים מושלם
אני סבורה שבדומה לאימרה המאלפת לפיה כל אישה צריכה שמלה שחורה קטנה בארון שלה, כך לכל מי שאוהב לאפות צריך להיות מתכון עוגת השמרים המושלם שלו. זה שתמיד מרשים, יוצא טוב ומדויק ואפשר להזמין בנחת את האורחים מכל הצדדים ומכל הפלגים. היו לי כבר כמה כאלה, באמת, והם אכן היו טובים בדרכם. אבל זה..... הוא באמת עולה על כולם, מבטיחה.
זה מתכון של נטלי לוין האלופה שמצאתי במאקו לגמרי במקרה לפני איזה שנה, כשאפילו לא תכננתי להחליף את המתכון שליווה אותי כבר כמה שנים בהצלחה, ומאז אני לא מחליפה אותו. כמובן שישר הכפלתי את הכמויות. הוא טעים, מרשים והכי חשוב- תמיד מצליח באותה המידה. וזה באמת מה שהכי חשוב לחובבת המטבח המצויה, עוד לפני שהיא לובשת את השמלה השחורה הקטנה, לדעת שבני הבית והאורחים תמיד יאהבו את העוגה שלה, ויקחו גם עוד פרוסה.
אני את טיעוני בשבח הקראנץ הזה סיימתי, עכשיו רוצו להכין.
אה, והוא גם פרווה, לכתחילה! בלי המרות, בלי החלפות וגם בלי מרגרינה.
קראנץ שוקולד אגוזים מושלם/ נטלי לוין
_________________________
-ל-4 עוגות בתבנית אינגליש קייק
לבצק:
1 ק"ג קמח לבן
2 כפות גדושות שמרים יבשים
2/3 כוס שמן קנולה
1/2 כוס סוכר לבן
2 ביצים
1 1/4 כוס מים פושרים
קורט מלח
מעט תמצית וניל
למלית:
1 קופסא ממרח שוקולד פרווה איכותי (יש הבדל מהותי בטעם בין האיכותיים לאלו שאינם, תזהו לפי המחיר)
100 ג' שוקולד מריר קצוץ
100 גרם אגוזים קצוצים (אגוזי מלך, לוז או בראס)
להברשה:
1 ביצה טרופה
מעט מים
1. במיקסר, בעזרת וו הלישה (או בלישה ידנית, אפשרי בהחלט) מערבבים קמח, שמרים, סוכר, תמצית וניל, שמן וביצים. מוסיפים את המלח ואז את המים, לא בבת אחת, רק עד שהבצק נהיה חלק, מבריק ונוח ללישה. לא יבש ולא דביק.
2. לשים את הבצק במשך 8-10 דקות.
3. מכסים ומתפיחים עד להכפלת נפח (כחצי שעה, תלוי במזג האויר).
מוציאים את האויר מהבצק ומעבירים למשטח עבודה (אין צורך לשמן או לקמח, הבצק לא אמור להדבק) אם בכל זאת נדבק, לשמן מעט מאד את משטח העבודה.
4. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים.
5. כל חלק מרדדים לעלה, מורחים בממרח שוקולד בשכבה נדיבה, ומעליו מפזרים שוקולד קצוץ ואגוזים.
6. מגלגלים בצורה צמודה- זה הסוד לקבלת קראנץ מלא במילוי, ריבוי הגלגולים. ועל כן ככל שתגלגלו יותר צמוד, כך תקבלו עוגה עם יותר שכבות ועם יותר מילוי.
7. מהדקים מעט את הרולדה, וחותכים לאורך בעזרת סכין חדה.
8. קולעים את שתי הרצועות לצמה ומניחים בתבנית. העוגה תהיה מעט קטנה יותר מהתבנית, בייחוד אם הקשבתם לי וגילגלתם הדוק, אבל היא תופחת.
9. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)
10. מתפיחים את העוגות בתבנית, וכשהן תפוחות מברישים בביצה הטרופה עם מים.
11. אופים כעשרים דקות או עד שפני העוגות שחומים. בעוגות שמרים תמיד עדיף לאפות יותר מדי ממעט מדי, אז קחו עוד כמה דקות אם אתם לא בטוחים שהעוגה אפויה גם מלמטה ומבפנים.
שלום לגברת שרה השכנה
השבמחקבמקרה שאני רוצה רק 2 עוגות ולא ארבע, לחלק את כמות המרכיבים ל -2, או שמא בחלק מהמרכיבים היחס הוא אחר.
כל טוב
ושבת שלום
שלום יעקב,
מחקאם אתה רוצה רק שתי עוגות יש לחלק את כל כמויות המרכיבים לחצי בדיוק, ללא יוצא מן הכלל. בהצלחה!
תודה רבה
מחק