לאפות במחבת בתנאי שטח




אז נפתחה עונת הקמפינג, כבר לא כל כך קר בלילות, הימים ארוכים ורק מתחננים שנמלא אותם בתוכן, והבעל והילדים לוחצים. זה סימן מובהק שמתחיל כבר הקיץ. אבל מה? אני, בקיץ (ובחורף ובאביב ובסתיו) אוהבת יותר מכל את המיטה שלי. בחדר שלי. בבית שלי, אחרי מקלחת טובה באמבטיה שלי. ואת זה איך לומר בעדינות.... אין בקמפינג. ועוד לא דיברנו על צחצוח השיניים המשותף עם שכנינו לחוף. טוב בקיצור, קמפינג זה ממש לא אני, אבל כנראה יותר משאני אוהבת את המיטה שלי אני אוהבת את המשפחה שלי, אז כך יצא. וכשאני כבר בקמפינג אני מאמצת את שיטת ההשרדות הצבאית שלי : לחשוב על הארוחה הבאה. זה מצליח. רכשנו כירת גז ניידת שמשדרגת לאין ערוך את הבישול בשטח, הבישול נהיה מהיר ומוצלח, בייחוד כשצריכים להשביע כמה ילדים ומבוגרים רעבים. להשכמה לא היה צורך לדאוג באוהל, השעונים המעוררים של שכנינו לאוהל ששכחו לכוון את השעון למוד "חופשה" בנוסף על בעיטות קלות בכל חלקי הגוף מכל בני המשפחה עשו את העבודה. אבל לפחות היתה לי סיבה טובה לקום- חיכתה לי הכנת בצק וככה הרגשתי קצת קצת בבית. אז לפחות בשביל זה הכל היה שווה- הרי לכם מתכון ללאפות מהירות וטעימות שיתאימו בדיוק לארוחת בוקר מושקעת בשטח. הבצק תופח במהירות תוך כדי הכנת הפיתות הראשונות ככה שמדובר במתכון מהיר ומוצלח.


לאפות במחבת בתנאי שטח
________________________

ל- 10 לאפות בינוניות או 12 קטנות

4 כוסות קמח (אני השתמשתי בקמח 80% מלא, אפשר גם לבן וגם חצי חצי)
5 כפיות שמרים יבשים
1 כפית גדושה סוכר
3 כפות שמן
1/2 1 כוס מים בטמפרטורת החדר (או טמפרטורת השטח, מה שיש....)
3 כפיות מלח

1. מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר, מוסיפים שמן ומים בהדרגה עד שהבצק נוח ללישה ולא דביק (אבל לא קשה).
2. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כמה דקות.
3. נותנים לבצק לנוח ולתפוח כמה דקות (סביר שמהחום הוא יתפח מהר)
4. מחלקים את הבצק ל-10 עיגולים שאמורים לתפוח בזמן שנכין את הפיתות הראשונות.
5. את העיגול הראשון משטחים ומותחים בעדינות בעזרת הידיים (או מערוך אם יש) ומניחים
על מחבת יבשה ולא משומנת . לאחר כמה דקות כשהלאפה מתחילה להשחים הופכים אותה לעוד דקה או שתיים עד שגם הצד השני מוכן. הפיתה הראשונה לוקחת קצת יותר זמן מהבאות בתור, עד שהמחבת מגיעה לחום גבוה. 
6. מכינים כך אחת אחרי השניה ומניחים את הלאפות המוכנות אחת על גבי השניה ומכסים במגבת לקבלת לאפות רכות. גם אם לא תכסו הן יצאו מעולה, רק יאכלו מהר יותר על ידי עוברי אורח או ילדים ומבוגרים רעבים.








תגובות

  1. השמרים לא מתקלקלים בתנאי שטח?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא, אני משתמשת בשמרים יבשים, הם מאד עמידים.

      מחק
  2. השמרים לא מתקלקלים בתנאי שטח?

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות